SAMSUN (AA) - Samsun'da, "Nesilden Nesile Gönül Köprüsü" projesi kapsamında köylerde yaşayan 65 yaş üstü 200 kişi, hayatlarında ilk kez bir müzeyi ziyaret etti, sinemayla tanıştı.

Metro Turizm ile Lovelet Alışveriş Merkezi iş birliğinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, Ayvacık ilçesine bağlı 38 mahallede belirlenen 65 yaş üstü 200 kişi otobüslerle kent merkezine getirildi.

Gezilerinin ilk bölümünde konuklar Samsun Kent Müzesi'ne götürüldü. Hayatlarında ilk kez bir müzeyi ziyaret ettikleri öğrenilen konuklar, Samsun'un eski şehir yaşamından örneklerin yer aldığı müzede sergilenen objeleri, eşyaları ve fotoğrafları inceledi.

Müze ziyaretinin ardından alışveriş merkezinde öğle yemeklerini yiyen grup, sinema salonunda yönetmenliğini ve senaristliğini Nihat Durak'ın yaptığı "Babam" adlı filmi izledi.

Metro Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Fatih Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirtti.

"Bir Dilek Tut, Kendin İçin" projesi kapsamında 2 ay önce de çocuklara yönelik benzer bir çalışma yaptıklarını söyleyen Öztürk, "Samsun'a hiç gelmemiş, hiç sinemaya gitmemiş yaşlılarımzı sinemayla tanıştıralım, müze gezisi yaptıralım diye bir çalışma yaptık. Bizim bu tür çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Geziye katılan Kemal Varlı (80), ilk kez bir müzeyi gezdiği ve sinemaya için çok mutlu olduğunu söyledi.

7 çocuk 10 torun sahibi Mehmet Özçelik (67) de havaların yağışlı gitmesi nedeniyle birkaç gündür evde olduklarını ancak daha öncesinde fındık bahçesinde çalıştığını anlattı. Gezi nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade eden Özçelik, "Bugün en mutlu günümü yaşıyorum." diye konuştu.

İlk defa sinemaya gittiğini belirten 2 çocuk 4 torun sahibi Fatma Türem de "Gezi güzel geçiyor. Sağ olsunlar bizi gezdirdiler. Akşam sabah aynı işi yapıyoruz. Bugün bir değişiklik oldu. Her işi bıraktık." değerlendirmesinde bulundu.