Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında, bir çuval içerisinde bir adet tabanca, bir adet şarjör ve 178 adet kaleşnikof mühimmatı ele geçirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye - Suriye hududunda, Şanlıurfa Kara Kuvvetleri 3’üncü Hudut Alayı Kapı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, 30-40 şahsın kamyonetle Suriye’den Türkiye’ye doğru, yasa dışı geçiş amacıyla hudut hattına yaklaştığı tespit edildiği kaydedildi.
Tespit edilen bu durum üzerine, anılan Karakolun Ani Müdahale Mangası (AMM) tarafından şahıslara "DUR" ikazında bulunulduğu vurgulanarak "Şahısların "DUR" ikazına uymamaları üzerine havaya ikaz ateşi açılmıştır. Açılan ikaz ateşini müteakip şahıslar tren raylarının arkasına doğru geçerken, AMM’nın üzerine hafif silahlarla ateş etmişlerdir. Açılan ateş üzerine AMM derhal misli ile karşılık vermiş, karşı ateşi müteakip, şahıslar geldikleri kamyonete binerek, Suriye istikametinde kaçarak gözden kaybolmuştur. Yasa dışı hudut geçişi engellenmiştir" ifadesi kullanıldı.

ÇUVAL İÇİNDE MÜHİMMAT
Türkiye - Suriye hududunda, Şanlıurfa Kara Kuvvetleri 3’üncü Hudut Alayı Kapı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye’den Türkiye’ye doğru hududu yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir kaçakçı şahıs tespit edildiği kaydedilerek" Yapılan müdahale sonucunda, şahıs yanında getirdiği çuvalı bırakarak geldiği istikamete kaçarak gözden kaybolmuştur. Olay yerinde yapılan aramada, bir çuval içerisinde bir adet tabanca, bir adet şarjör ve 178 adet kaleşnikof mühimmatı ele geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.
(İHA)