SİNOP (AA) - Sinop Emniyet Müdürü Yusuf Biner, vatandaşı Ramazan Bayramı tatilinde trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Biner, yaptığı yazılı açıklamada, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, vatandaşın bayram tatilini huzur ve güven ortamında geçirmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Yapılan araştırmalarda, trafik kazalarının önemli bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk gibi çeşitli nedenlerle meydana geldiğinin tespit edildiğine dikkati çeken Biner, şöyle devam etti:

"Bu nedenle vatandaşlarımızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuklarda yorgun ve uykusuz yolculuğa çıkmamalarını, araçlarda trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek bozuk ve standart dışı donanım kullanılmamalarını, trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerinin ikazlarına uymalarını istiyoruz. Sürücü ve yolcuların, emniyet kemeri takmaları ve çocuk koltukları konusunda duyarlı olmaları gerekmektedir. Sürücülerin, kazaların oluşumunda etkili hatalı sollama, cep telefonu kullanımı ve hız konularında trafik kurallarına uymaları gerekmektedir."

Biner, şehir içi ve bölge trafik ekiplerinin, vatandaşın seyahatlerini sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmeleri için araçlar ve sürücüler üzerinde de kontrollere devam edeceklerini vurguladı.

Yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde de kontrollerin sıklaştırılacağına işaret eden Biner, "Sürücülerin araç kullanma sürelerine riayet edip etmediği, takografta takılı sürücü belgesi ile şoförün aynı olup olmadığı kontrol edilecek. Yetki belgelerinin kontrolü yapılarak korsan taşıma yapıp yapmadıkları da denetlenecektir. Trafik kurallarına uymayan sürücülere gerekli cezai işlemler uygulanacaktır" ifadesini kullandı.