SİNOP (AA) - Sinop Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Sinop Hayaller Tiyatrosu, "Yaramaz Tilki" adlı çocuk oyununu ücretsiz sahneledi.

Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül'ün yazıp yönettiği müzikal oyununda, Dilek Bot, Yıldız Ürün, Armağan Eskici ve Ceyda Özçakır rol aldı.

Atatürk İlkokulu salonunda 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik sahnelenen oyun için oldukça profesyonel kadroyla yola çıktıklarını belirten Cangül, "Belediye Başkanımız Baki Ergül’e, minik kardeşlerimizi tiyatroyla buluşturduğu için teşekkür ederim. Tiyatro cansuyu demektir. Çocuklarımıza sadece notları ve okuldaki hal ve hareketleriyle değil, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de değer vermeliyiz. Çocuklarımızın hepsi bir umut ışığı, gelecek vadetmektedir" dedi.

Belediye Başkanı Baki Ergül ise çocukların tiyatroyla çok eğlendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın oldukça sevindiği bu güzel tiyatro gösterisi için emeği geçen başta Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül olmak üzere tüm oyuncuları kutluyorum. Bilindiği gibi tiyatro gün geçtikçe ayrı önem ve değer kazanan fakat bir taraftan da unutulmaya yüz tutmuş kültürel bir zenginliktir. Çocuklarımızın sosyal ve kültürel etkinliklerle eğitici bir yaşam tarzını da özümsemeleri gerekiyor. İşte bu anlattıklarımızın hepsi belediyemiz tarafından organize edilerek, yıl içerisinde yaygınlaşacak ve yeni yetişen neslimize ezberci değil eğitici hayat tarzını aktarmış olacağız."