SİNOP (AA) - Sinop Kırsalında Engelli Bireylerin Yaşam Koşullarını İyileştirme Projesi kapsamında muhtarlara bilgilendirme yapıldı.

İlçe Müftülük salonundaki toplantıda sunumu, projeden sorumlu Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Nejat Demirbaş yaptı.

Sinop Valiliği koordinasyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Ali ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engellileri Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilen projenin maliyetinin 98 bin 850 lira olduğunu belirten Demirbaş, şunları kaydetti:

"Sinop kırsalında çiftçi ailelerine mensup engelli bireylerin belirlenmesi, engelliler ve ailelerinin yaşam konforunun yükseltilmesi, bununla birlikte toplumda proje konularına dair farkındalık düzeyinin artırılması projemizin hedefidir. Projemizden beklenen sonuçlar ise Sinop ili kırsalında engellilerin yaşamının kolaylaştırılması ve sosyal yaşama entegrasyonuna yönelik faaliyetlere temel oluşturacak bir kapasite oluşturmak, Sinop iline bağlı belde ve köylerde yaşayan engelliler tespit edilerek sınıflandırılacak, oluşturulan veri tabanı sayesinde ilde engellilere yönelik uygulanacak projeler için altyapı sağlanacak. Ev ziyaretleri yoluyla engelli ve ailelerinin durumunun yerinde tespiti, kişi ve aile özelinde yapılabilecek çalışmaların belirlenmesi, engelliye ve ailesine psikolojik destek verilmesi, basılı eğitim materyallerinin dağıtılması sağlanacak. Günübirlik şehir turu ile engelliler arasında kaynaşma ve engellilere psikolojik destek sağlamak. Ayrıca engelli sorunları konusunda kamuoyu gündemi oluşturmak da hedeflenmektedir."

Proje ekibinin 10 kişiden oluştuğunu belirten Demirbaş, "Ekip, aylık periyodik toplantılarla projenin gidişi hakkında düzenlemeler yapacak, sürecin değerlendirildiği bir kurumsal yapı oluşturulacaktır" dedi.