SİNOP (AA) - Sinop, Tokat ve Kastamonu'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine destek vermek amacıyla meydanları doldurdu.

Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan, İstanbul'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingini izledi.

Vali Kemal Cirit, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetlerine katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

Ülkesine, bağımsızlığına, demokrasine sahip çıkan Sinoplularla gurur duyduğunu ifade eden Cirit, "Geceniz mübarek olsun. Bundan sonra sevinçleriniz ve özel günlerinde sizlerin her zaman yanınızda olacağız. Size hizmet etmekten gurur duyacağız." dedi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise Allah güç ve kuvvet verdikçe aziz milletin hizmetkarı olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Türk milletinin destan yazdığını ifade eden Maviş, şöyle konuştu:

"Dünya da artık bu meydanlarda demokrasine sahip çıkan milleten bahsedilecek. Bir tarih ve destan yazdınız. Tıpkı Çanakkale'de kendilerini toprağa veren dedeleriniz gibi bir destan yazdınız. Allah hepinizden razı olsun. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Çünkü başka Türkiye yok. Kardeşçe el ele, kol kola birlikte yaşayacağız. Tekrar tekrar sizlere gösterdiğiniz duruştan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum."

Mitinge, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, diğer ilgililer ve vatandaşlar da katıldı.


- Tokat


Tokat'ta Cumhuriyet Meydanın'da çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla toplanarak FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Tokat Valisi Cevdet Can, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini vatandaşların birlik ve beraberlik içinde engellediğini belirterek, mitinge katılanları teşekkür etti.

Mitinge AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıt ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, CHP Tokat İl Başkanı Feramus Şahin, MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.


- Kastamonu


Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İstanbul Yenikapı'daki miting alanında düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingini dev ekrandan izledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki binlerce vatandaş, İstanbul'daki mitingi izlerken darbe karşıtı slogan attı. Bazı vatandaşların ağladığı görülürken bazı vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'dan buyana kundaktaki bebeğimizle idaremize sahip çıkıyoruz. Bu mücadele burada bitmediği gibi devletimizin içine çöreklenmiş olan bu hainleri temizleme çalışmaları aynı titizlikle sürdürülecektir." dedi.

Mitinge, AK Parti milletvekilleri Murat Demir, Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.