SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesinde akademik yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın,​ Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Sinop Üniversite'nin her geçen yıl büyüyerek yoluna devam ettiğini söyledi. 

Yeni dönemde yollarına emin adımlarla devam edeceklerini anlatan Dalgın, "Üniversite olarak hedefimiz çağı yakalamak için milli ve manevi değerlerinden ödün vermeden ufka doğru koşar adımlarla yürüyen gençlik yetiştirmek. Bunun yanı sıra bilimin her dalında öncü olan ve dünya çapında yayınlar yapan bir üniversite olmak istiyoruz" dedi. 

Konuşmasında öğrencilere seslenen Dalgın, şöyle konuştu:

"Sevgili öğrencilerimiz sizler bizim geleceğimizin teminatı ve velinimetimizsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir yıl içerisinde üniversitemize 60 milyon liralık bütçe ayırıyorsa bu tamamen sizlerin en üst düzey donanımla yetişmeniz içindir. Bizler ülke içinden ve dışından alanında uzman hocaları bulup üniversitemize çekmek için saatlerce dil dökerken emin olun sizin daha  güzel yetişmenizi arzu ediyoruz. Lütfen değerli olduğunuzu ve bu milletin size gelecekte çok ama çok ihtiyacı olacağını gözardı etmeden kendiniz iyi yetiştirin." 

Konuşmanın ardından Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. 

Törene Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Temel Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, öğretim elemanlar ve öğrenciler katıldı