SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesinin kuruluşunun sekizinci yılında eğitimlerini başarıyla tamamlayan bin 400 öğrenci mezun oldu.

Sinop Şehir Stadında gerçekleştirilen mezuniyet töreni mezun öğrencilerin geçit töreni ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından üniversite birincisi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Özlem Arabacı kısa bir konuşma yaptı.

Sinop üniversitesinin kendilerine çok şey kattığını ifade eden Arabacı, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için bulunuyoruz. 4 yıl önce buraya ilk geldiğimde ‘nasıl biter bu okul?’ demiştim. Şimdi geriye baktığımda bu güzel şehirden güzel anılar ve çok değerli bilgilerle ayrılıyorum" dedi.

Öğrenci Konsey Başkanı Cihat Karademir, “Bizler bu üniversitede, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştik. Bizlerde emeği olan anne ve babalarımıza, üniversite yönetimine ve hocalarımıza teşekkür ederim" diye konuştu

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ise konuşmasında şunları dile getirdi:

"Sevgili gençler, sizler güzel ülkemiz Türkiye’nin en mutlu kenti seçilen ve kendine eğitim, kültür ve turizm kenti olmayı hedef yapmış Karadeniz’in incisi Sinop’ta yaşadığınızı lütfen unutmayın. Bugün gurur duymak en çok bu pırıl pırıl tertemiz gençlerin ve onların anne ve babalarının hakkıdır. Özellikle de fedakar ailelerinin. Çünkü enerjileriyle, gözlerindeki ışıltıyla ve güven veren duruşlarıyla yarınların bugünlerden çok daha güzel olacağını hissettiren bu gençler onların bizlere bir armağanı. Ama şunu da unutmayalım ki işte bu gençler de kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmadılar. Üniversitemizin kapısından girdikleri ilk günden bu yana hızlı bir tempoyla koştular ve bugün bitiş çizgisinden haklı bir gururla, bileklerinde altın birer bilezikle yani diplomalarıyla geçiyorlar. Hem döktükleri ter, hem de aldıkları dualarla. Bu diplomalar onlara inşallah güzel kapılar açacak ve öğrenmiş oldukları bilgiler ve edindikleri tecrübeler güzel milletimize hizmet etme yolunda ışık olacaktır."

Konuşmaların ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi. Daha sonra protokol üyeleri ile üniversite birincisi birlikte mezuniyet pastasını kesti. Coşkulu tören mezun öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.