SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversitenin üç yıllık eylem planını kamuoyu ile paylaştı.

Dalgın, beraberindeki heyetle Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, eylem planının üniversitenin bütün paydaşlarının görüş ve önerileri ışığında hazırlandığını söyledi.

Üç yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve idari işlerin Sinop Üniversitesi ve şehrin geleceği için olduğunu anlatan Dalgın, bu süreçte kendilerine katkı sunacak herkese şimdiden teşekkür etti.

Hedeflenen fakülteler ve fiziki altyapıyla ilgili bilgi veren Dalgın, şunları kaydetti:

"İlahiyat fakültemiz bu yıl içerisinde yeni binasına taşınmış olacak. Eğitim fakültemiz ise 2018 yılı Mart ayında yeni binasında hizmet verecek. Mühendislik ve mimarlık fakülteleri 2017 yılında yapımı tamamlanacak binada eğitim vermeye devam edecek. Güzel sanatlar fakültemizin şehir merkezine taşınmasını arzu ediyoruz. Bu olmadığı takdirde boşaltılan eğitim fakültemiz binasına taşınacak. Spor bilimleri fakültemiz de fen edebiyat fakültesinin üst katına taşınarak orada faaliyet gösterecek."

Prof. Dr. Dalgın, üç yıl sonrası için 16 bin 500 öğrenci sayısı hedeflediklerini vurgulayarak, "Fakültelerimizde 2 bin 683, yüksekokullarımızda 546, meslek yüksekokullarında 3 bin 983, yüksek lisans yapan sayısı 319, doktora yapan 27, yabancı uyruklu 93 ve eğitim fakültesinde öğretmenlik formasyon eğitimi alan öğrenci sayımız 185. Toplam öğrencisi mevcudumuz 7 bin 836. Hedefimiz, üç yıl sonra söz konusu rakamı 16 bin 500 civarına yükseltmek." ifadesini kullandı.

Dalgın, toplantıda diğer hedeflerine ilişkin de bilgi verdi.