SİNOP (AA) - Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Arkeoloji ve Etnografya müzelerini gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Çetinkaya, Müze Müdürü Hüseyin Vural'dan eserler ve Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınır Ötesi Hibe Programınca desteklenen ve Ekonomistler Platformunca yürütülen Karadeniz İpek Yolu Koridoru projesi hakkında bilgi aldı.

Vural, 2013 yılından bu yana devam eden proje kapsamında Türkiye'de Karadeniz Bölgesi'nde 20 İl ve çevre ilçelerde çalışma yapıldığını ve 100 eser belirlendiğini ifade ederek, bu eserlerden üçünün Sinop'ta olduğunu söyledi.

Zengin tarihi eser envanteri bulunan Sinop Arkeoloji Müzesi içinde ve bahçesinde çok sayıda tarihi mozaik eserin yer aldığını belirten Vali Çetinkaya, şunları söyledi:

"Sinop'a geldiğim günden bu yana tarihi ve turistlik faaliyetlerle ilgili pek çok bilgi aldım, eser okudum ancak mozaiklerle ilgili hiçbir bilgiye rastlamamıştım. Müzedeki mozaikleri görünce çok şaşırdım ve Sinop'ta çok zengin bir mozaik varlığı olduğunu duyduğumda, bunun hiç işlenmemiş olmasına çok üzüldüm. Bundan sonra Sinop'taki mozaik varlığını, brifinglerimize ve tanıtım çalışmalarımıza mutlaka ekleyelim. Ayrıca Türkiye genelinde yılın 365 günü ziyarete açık bulunan 84 müzenin içerisinde Sinop Arkeoloji Müzesi, Sinop Etnoğrafya Müzesi ve Sinop Tarihi Cezaevi olmak üzere üç müzenin bulunması İlimizin turizm potansiyelini ortaya koyan çok önemli bir husustur. Bunu çok iyi kullanmalıyız."