SİNOP (AA) - Sinop'ta Deniz Şehitlerini Anma Platformu tarafından, 30 Kasım 1853'te Rus savaş gemilerinin Sinop'a gelen Osmanlı donanmasına saldırısında şehit düşen 2 bin 800 denizcinin anısına resim sergisi açıldı.

Tersane mevkisinde bulunan Deniz Şehitleri Çeşmesi önünde açılan resim sergisi büyük ilgi gördü.

Deniz Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Muhammed Başoğlu, sergide o dönemde yapılan Osmanlı Rus donanmalarına ait savaşın gerçek yüzünü gösteren 50 civarındaki resmi sanatseverlerin ve Sinop'luların ilgisine sunduklarını söyledi.

Sergiyi, Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Deniz Şehitleri Çeşmesi avlusunda açtıklarını belirten Başoğlu, şunları dile getirdi

"O dönemlerde özellikle Rus savaş gemilerinde ve savaş sonrası ticaret amacıyla Sinop'a gelen çeşitli ülke gemilerinde bulunanların o günkü durumları resmetmesiyle ortaya çıkan tabloyu bugün Sinoplularla buluşturma gereğini duyduk. Yaptığımız araştırmalarda bu sergiyi oluşturan resimleri Rus, İngiliz ve Avusturya ülkelerine ait sitelerde bularak gerçekleştirdik. Bu konuda Sinop Belediyesinin bize vermiş olduğu destekle de güzel bir sergi çalışması hazırladık."