SİNOP (AA) - Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı eğitimcileri tarafından Abalı İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerine hijyen eğitimi verildi.

Eğitimde, 184 öğrenciye sağlık taraması yapılarak sağlık ekiplerince çeşitli önerilerde bulunuldu. 

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Gökhan Telatar, hijyenin koruyucu sağlık hizmeti olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Günlük yaşantıda dokunulan her şeyde bakteri bulunduğuna dikkat çeken Telatar, "Özellikle ellerimiz, günlük yaşamda dış dünya ile her türlü bağlantımızı sağlayan, bu sebeple de en çok bakteri barındıran organımızdır. Hijyeni sağlamada en önemli kural, ellerin doğru yöntem ile su ve sabun kullanılarak yıkanmasıdır. El hijyeni, besin kaynaklı hastalıkların azaltılmasında ve parazitlerin bulaşmasının önlenmesinde en etkili yöntemlerden birisidir. Bu nedenle ebeveyn ve öğretmenlerin, doğru el yıkama davranışları ile çocuklara örnek olmaları gerekmektedir" dedi.

Besin hijyeni konusuna da değinen Telatar, besin hijyeninin, tüketilen gıdanın tümüyle hastalık yapıcı etkenlerden arınmış olması demek olduğunu vurgulayarak, besinlerin çevrede bulunan zararlı maddelerle temas sonucu kirlenebildiğini bu gıdaların temizlenmeden tüketilmesinin, insanlarda çeşitli hastalıklara sebebiyet verebileceğini sözlerine ekledi.