SİNOP (AA) - Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Karadeniz Yürütme Kurulu tarafından Sinop'ta turizm acentaları denetlendi.

TÜRSAB Batı Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, bu yıl Sinop'un Kruvaziyer turizmi kapsamında çok sayıda misafır ağırladığını belirtti.

Bundan TÜRSAB olarak memnun olduklarını ifade eden Uzlu, "Kruvaziyer turizminin devamı için elimizden geleni sergilemeye çalışıyoruz. Bu anlamda üyelerimizle birlikte, 'Sinop'taki kruvaziyer turizminin devamlılığını nasıl sağlarız, bu işi, bu potansiyeli nasıl çoğaltırız' konusunda fikir alış verişi için görüşmeye geldik. Turizmci arkadaşlarımızla birlikte gelecekte Sinop'un turizmi ile ilgili farklı neler yapabiliriz diye bir beyin fırtınası gerçekleştirdik. Tartıştık, konuştuk. Toplantımız çok olumlu geçti. Devamını getireceğiz" dedi.

Turizm acentası dışında korsan çalışanları denetlemek için Sinop'ta bulunduklarının vurgulayan Uzlu, şunları kaydetti:

"Acenteler ve turizmciler, bu işleri ve transferleri yaparken kriterlere uymayan korsan kişiler ortaya çıkıyor. Yani turizm acenteleri dışında bu taşımaları alıp, bu transferleri yapıp, belgesiz, sigortasız olarak turistleri taşıyanlar oluyor. Bu tür kişileri denetlemek amacıyla Sinop'a geldik. Yanımızda Turizm İl Müdürlüğünden ve Emniyet Müdürlüğünden görevliler ve TÜRSAB denetmenleriyle birlikte denetimler yaptık. Olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Her şey resmi ve kriterlere uygun. Zaman zaman denetimlerde olumsuzluklara da rastlıyoruz. Bunlara da derhal müdahil olacağız. Çünkü bizim TÜRSAB olarak en önemli görevimiz meslektaşlarımızın varlığını korumak, meslektaşlarımızın ekmek parasını doğru kazanırken yanlış yapanlara müdahale etmek."