SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop'ta eğitim alanında 38 milyon 346 bin lira tutarında yatırım yapıldığını belirtti.

Maviş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sinop'un eğitim yatırımlarından en çok pay alan iller arasında bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin en fazla üstünde durduğu konunun, gençlik ve eğitim olduğunu vurgulayan Maviş, "Hükümetimizin en fazla yatırım yaptığı alanlardan biri de eğitimdir. Bizler de Sinop'u bir eğitim kenti yapmak için çalışıyoruz. Bu amaçla tamamlanan eğitim kurumlarımız Sinop'umuzun eğitim anlamında niteliğini arttıracaktır." dedi.

Sinop'ta yapılan eğitim yatırımları hakkında bilgi veren Maviş, şunları kaydetti:

"Denizcilik meslek lisesi 12 milyon 64 bin lira yatırım bedeli ile 16 derslik, 2 atölye, laboratuvar ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyondan oluşmaktadır. Bu okul, bir deniz kenti olan Sinop için son derece önemli bir yatırımdır. Sinop'taki okul, Türkiye'deki 56 denizcilik meslek lisesinden biri olacaktır. Otelcilik ve turizm meslek lisemiz, bir turizm kenti olan Sinop için son derece önemli bir yatırımdır. 10 milyon 620 bin lira tutarındaki yatırım bedeli ile 16 derslikten oluşmakta, pansiyonu ve uygulama oteli ile öğrencilerimize modern bir eğitim imkanı sunacaktır. İmam hatip ortaokulumuz ise 9 milyon 762 bin lira tutarındaki yatırım bedeli ile 18 derslik, çok amaçlı salon, 300 öğrenci kapasiteli pansiyonu ve uygulama camisi ile hızla tamamlanmaktadır. Rehberlik araştırma merkezi ise 5 milyon 900 bin lira tutarındaki yatırım bedeliyle kentte eğitime önemli ivme kazandıracaktır."

Maviş, toplam yatırım bedeli 38 milyon 346 bin lira olan dört önemli eğitim yatırımın, Sinop'a hayırlı olması temennisinde bulundu.