SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, üniversite öğrenimi için kente gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için yurt ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini bildirdi.

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, Sinop Üniversitesinin öğrenci sayısında her geçen yıl artış yaşandığına dikkati çekerek, buna bağlı olarak yurt ihtiyacında artış yaşandığına dikkat çekti.

Sinop merkezde kiralama yoluyla 4 bin 832 öğrenci kapasiteli üç yeni yüksek öğrenim öğrenci yurdunun açılmasının planlandığını ifade eden Maviş, şunları kaydetti:

"Sinop’u, turizm, eğitim, kültür ve üniversite kenti olarak tanımlıyoruz. Şehrimizdeki sanatsal ve kültürel faaliyetlerin artması, bu alanda markalaşmamız noktasında üniversitenin, potansiyelimizin harekete geçirilmesinde önemli bir rol üstlenecek.

Öğrenci akışı ve Ar-Ge faaliyetleriyle, şehrin ekonomisi, sanayisi, kültürel, bilimsel ve sosyal hayatının canlanmasına ve şehrin kalkınmasına çok önemli katkılar sunması noktasında güçlü üniversite hedefi çalışmalarına devam edeceğiz. Tam bu noktada, gelişen üniversitemize gelecek öğrencilerimizin barınma sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımıza hız kazandırdık."