SİNOP (AA) - 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti'den seçilen ilçe belediye başkanları, bir araya geldi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2004 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen yerel seçimlerde Sinop'ta en fazla belediye başkanlığını 31 Mart'taki seçimlerde kazandıklarını, 8 ilçenin 7'sini AK Parti'li belediyelerle buluşturduklarını söyledi.

Bu durumun kendileri için gurur verici ve sevindirici bir durum olduğunu vurgulayan Maviş, bu başarıda emeği olan tüm teşkilat mensuplarını kutladı.

İl genel meclisinde de 21 üyeden 18'inin AK Parti'li olduğuna dikkati çeken Maviş, "Sinop genelinde 9 belediye meclisinde toplam 107 belediye meclis üyesinin 56'sı AK Parti, 11'i MHP, 5'i İYİ Parti, 35'i de CHP'den seçildi. Burada da AK Parti'nin önemli bir başarı elde ettiğini görüyoruz." dedi.

Seçimlerden önce vatandaşlarla proje ve vaatler paylaştıklarını dile getiren Maviş, şöyle konuştu:

"Bu vaat ve projelerin her birinin altına kefil olarak imzamızı attık. Milletimiz bir kez daha bu projeler için AK Parti'ye yüzde 45, Cumhur İttifakı'na da yüzde 53 oy vermek suretiyle Türkiye'de 4,5 yıllık seçimsiz dönemin de önünün açmış oldu. Artık bundan sonra görev bizde. Belediye başkanlarımızın ilan ettiği her projenin altına atılan imzanın, verilen her sözün hayata geçirilmesi için gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız. Belediye başkanlarıyla her ay bir ilçede koordinasyon toplantısı düzenleyerek yapılacak toplantıda projeler, vaatleri masaya yatıracağız. Yedi belediye arasında tecrübe paylaşımını hayata geçireceğiz. Beş yıl sonra milletimizin karşısına bir kez daha çıktığımızda verdiğimiz sözlerin her birisinin gerçekleşmiş olmasını temenni ediyoruz."

Maviş, 2024 yılında yapılacak seçimlerde vaat ve projelerini gerçekleştirerek vatandaşların karşısına yeniden çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun da il olarak başarılı olduklarını, bundan sonra daha çok başarı sağlamak için çalışacaklarını söyledi.