SİNOP (AA) - Sinop İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan 26 kısa dönem er, düzenlenen törenle yemin etti.

Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 372. dönem kısa dönem erler Türk bayrağı ve silah üzerine yemin etti.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş, törende yaptığı konuşmada, askerlik hizmetinin kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Gözü vatan sevgisinden başka bir şey görmeyen Mehmetçiklerin artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birer ferdi olduklarını vurgulayan Altıntaş, şöyle konuştu:

"Anne ve babalar, vatan hizmeti için aziz Türk milletinin emrine verdiğiniz evlatlarınızı şimdi de biz kendi evlatlarımız olarak gözümüz gibi koruyacağız. Bundan emin olunuz. Sevgili Mehmetçikler, uğruna nice şehitler verdiğimiz vatanımız uğruna gerektiğinde seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Bu sebeple attığınız her adımda mensubu olmaktan gurur duyduğunuz yüce Türk milleti ve jandarma teşkilatının bir ferdi olduğunuzu asla unutmayacaksınız. Göreviniz esnasında her insana değer verecek, suçlu dahi olsa şefkatle yaklaşacaksınız. Kanun, nizam ve adaleti daima rehber edineceksiniz. Taşıdığınız bu üniformanın yüce Türk milletinin bir simgesi ve şerefi olduğunu asla unutmayacaksınız."

Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Serap Ustaoğlu Tırıl ve askerlerin aileleri katıldı.