SİNOP (AA) - Sinop'ta üniversite tarafından Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.

Gelincik Mahallesi'ndeki tarihi konakta yapılan açılışta konuşan Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Üniversitesi'nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Üniversite yönetimini kadınlar adına bir kadın vali olarak kutladığını anlatan Çetinkaya, "Kadınlara yönelik yaptıkları pozitif ayrımcılık bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Açılışını gerçekleştirdikleri merkezin Sinoplu kadınlara hizmet vereceğini anımsatan Vali Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Sinop'ta kadınlar sosyal alanda çok aktifler. Ama ekonomik ve siyasi alanda çok aktif değiller. Ben görev yaptığım diğer yerlerde de bu merkezde çok güzel projeler yaptık. Şehir tarafından kabul edilirse önemli çalışmalar ortaya çıkacağına inanıyorum. Oluşturulan ortam kadınların kendilerini çok rahatça ifade edebilecekleri bir mekan oldu. Ben tüm Sinoplu kadınlarımızı bu araştırma merkezinde çalışmaya davet ediyorum. Çünkü burası onlarla anlamlı olacaktır."

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise tarihi konağın kendilerine tahsis edilmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Merkezin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Dalgın, "Böyle bir merkezin tarihi mekanda, anlamlı bir günde açılması bizim için önemli. Çünkü üniversitemiz bünyesinde 12 araştırma merkezi var ancak ilk kez bir araştırma merkezimiz kendisine müstakil bir mekanda hizmet verecek. Zira ilk günden beri üniversite kent bütünleşmesine işaret ediyorduk. Kucak açıldığı takdirde kent merkezine geleceğiz diyorduk. Şükür kucak açıldı ve bu şehrin bizi kabul etmesi anlamına gelir. İnşallah üniversitemiz ve kentimiz adına hayırlı çalışmalar yürütürüz" ifadesini kullandı.