SİNOP (AA) - AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında Sinop'a 2018 yılı için 43 milyon 247 bin 568 lira kaynak ayrıldığını bildirdi.

Milletvekili Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, söz verdikleri gibi çalışmaya devam ettiklerini ve hedeflerinin 2019 yılına kadar tüm grup yollarını asfaltlamak olduğunu ifade etti.

KÖYDES projesi ile köylere yapılan yatırımların hız kazanacağını aktaran Maviş, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar, KÖYDES kapsamında birçok köyümüzün yol ve içme suyu gibi ihtiyaçlarına dönük hizmetler yapılmıştır. Bilindiği gibi milletvekili seçildiğimizde en temel hedefimizi köy grup yollarımızın asfaltlanması olarak belirlemiştik. Bu çerçevede 2019 yılına kadar ihtiyacımız olan bin kilometre grup yolunu bitirmeyi bütün muhtarlarımıza ve hemşehrilerimize taahhüt etmiştik. Bunun için iki şeye ihtiyacımız var demiştik. Birincisi ilave para bulmak, ikincisi mevcut imkanlarımızı verimli kullanmak. Hedefimize ulaşabilmek için yaptığımız girişimler sonuç vermeye başladı. Köylerimiz yatırım ve hizmet alımı açısından 2018 yılında şahlanış yaşayacaktır. İnşallah çok ciddi oranda artış sağlanan KÖYDES ödeneğiyle 2018 yılında köylerimizin yol, içme suyu, sondaj, drenaj, kanalizasyon gibi temel ihtiyaçları karşılanacaktır."