Sinop'ta piyasaya sürülmek istenen 20 bin 400 TL'lik sahte banknot ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Kent merkezinde bir araç içerisinde 3 şüpheli şahsın sahte para ile alışveriş yaptığı, piyasaya sahte para sürdükleri ve araç ile Ayancık ilçesi istikametine gittiklerine dair yapılan ihbar üzerine polis ekiplerince çalışma başlatıldı.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından takibe alınan araç akşam saatlerinde Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Kavşağı'nda durduruldu. Yapılan aramalarda şüpheli A.A.(55) ve B.Z.’nin (32) üzerinde 53 adet 200 TL, 78 adet 100 TL, 40 adet 50 TL olmak üzere toplam 20 bin 400 TL değerinde sahte banknot ele geçirildi. Polis sahte banknotlara el koyarken iki şüpheli ile olaya karışan A.G. adlı şahıs ‘piyasaya sahte para sürmek’ suçundan gözaltına alındı. Bu arada şüpheli A.G.nin üzerinden çıkan kimliğin sahte olabileceğinden şüphelenen polis, A.G olduğunu söyleyen şahsın asıl adının Y.Ç.(59) olduğunu belirledi. 3 şüpheli dün emniyetteki ilk sorguları ardından Sinop Adliyesi’nde hakim karşısına çıkartılmalarının ardından tutuklanarak Sinop E Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Şahıslar hakkında “piyasaya sahte para sürmek suçu ve resmi belgede sahtecilik” suçu kapsamında başlatılan tahkikat sürüyor.