SİNOP (AA) - Sinop'ta vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan balaban kuşu, tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, kent merkezi Tersane mevkisinde sahilde yaralı bir kuş gören vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Sinop Şube Müdürlüğüne bildirdi. Yaralı kuş, ekipler gelene kadar vatandaşlar tarafından üşümemesi için bir kahvehanede bekletildi.

Bölgeye gelen ekiplerce yapılan incelemede balaban kuşu olduğu belirlenen kuş, hayvan rehabilitasyon merkezine götürüldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Sinop Şube Müdürü Nurullah Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balaban kuşunun nesli azalan türler arasında bulunduğunu, bu nedenle vurulmasının yasak olduğunu söyledi.

Duyarlı vatandaşlarca yaralı halde bulunan kuşun rehabilitasyon merkezlerinde tedaviye alındığını bildiren Gürkan, "Yarası çok ağır değil. Sanıyorum birkaç gün misafirimiz olduktan sonra tekrar doğaya bırakacağız." dedi.

Kuşu yaralı olarak bulan balıkçı Tuncay Ermiş ise denize açılmaya hazırlık yaptığı sırada kuşla karşılaştığını belirterek, "Sahilde kedilerin bir kuşu kovaladığını fark ettim. Hemen yanlarına gittim ve kuşu bulunduğu yerden aldım. Daha sonra yetkililere haber verdim. Onlar da gelip aldı." diye konuştu.