SİNOP (AA) - Sinop'un Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, ilçede iki grup arasında çıkan arbede sonucu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle ilgili, "Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır. Siyasi bir olay da değildir." dedi.

Soğukoluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde iki grup arasında çıkan kavgada toplam 15 kişinin yaralandığını, yaralılardan 13'ünün hastanelerdeki tedavisinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Yaralılardan 2'sinin ateşli silahla, diğerlerinin ise darp sonucu yaralandığını ifade eden Soğukoluk, "Kavgada yaralanan 15 kişiden 13'ü, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Bir yaralının Sinop Devlet Hastanesinde, bir yaralının da Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam ediyor." diye konuştu.

Olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını bildiren Soğukoluk, "Olaylar şu anda güvenlik güçlerimiz tarafından tamamen kontrol altına alınmıştır. Önlem olarak Samsun'dan çevik kuvvet polisi talep etmiştik, onlar geldi. Kastamonu’dan komando birliği şu anda yolda." dedi.

- "Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır"

Kavganın etnik bir çatışma olmadığını vurgulayan Soğukoluk, "Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır. Siyasi bir olay da değildir." ifadesini kullandı.

Kaymakam Soğukoluk, sokağa çıkma yasağı uygulanmasına ilişkin, "Sokağa çıkma yasağını uygulamamızın sebebi masum insanlara zarar gelmemesidir. Zaten en kısa sürede de kaldırmayı düşünüyoruz. Çünkü sabah bayram, insanlar birbirlerini ziyaret edip, kurbanlarını kesecek. Bunun için yasağı kısa sürede kaldıracağız." şeklinde konuştu.

- Milletvekillerinden sağduyu çağrısı

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Durağan ilçesine geldi.

İlçede incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Maviş ve Karadeniz, iş yeri ve araçları zarar gören vatandalara 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

- Olay

Sinop kent merkezine yaklaşık 115 kilometre mesafedeki Durağan ilçesindeki olayın, bıçak bileme ücreti nedeniyle çıktığı öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, akşam saatlerinde, ilçe merkezindeki bir dükkanda, kurban için bıçak bileyleten kişi ile işletme sahibi arasında fiyat meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi çıkan kavgaya esnaf da karıştı. Kavgada tüfekle rastgele ateş açılması üzerine 2 kişi yaralandı. Bu sırada bazı vatandaşlar da darp edildi.

Daha sonra ilçede toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, kavgaya karıştığı iddia edilen kişilerin yaşadığı mahalleye yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen yürüyüşe devam eden gruba Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) su sıkıldı. Güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

Yaklaşık bir saat süren gerginliğin ardından grup, sloganlar atarak ilçe merkezine döndü.