Evinde baygın olarak bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları, ailesi tarafından bağışlandı.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde 3 gün önce evinde baygın olarak bulunan 38 yaşındaki Devrim Bektaş’ın tedavi gördüğü özel hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi Bektaş’ın organlarını bağışladı ve alınan organlar 4 hastaya gönderildi.
Acil kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yer olmadığı için Fatsa Özel Avrasya Hastanesi’nde tedavi altına alınan Devrim Bektaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanenin Beyin Cerrahı Opr. Dr. İsmail Karataş ve Anestezi Uzmanı Dr. İnan Kılıç, hastanın yakınlarına beyin ölümünün kesinleştiğini açıkladılar. Ölüm nedeninin halen sırrını koruduğu bildirilen Devrim Bektaş’ın ağabeyi Güven Bektaş yaptığı açıklamada, “Ben organ bağışı yapılması taraftarıyım. Organ bekleyen diğer hastaların şifa bulmaları acımızı azaltacaktır. Bu yüzden doktorlarımızın önerisiyle kardeşimin organlarını bağışlamaya karar verdik. Kardeşimden kalp, karaciğer, pankreas, böbrekler ve kornealar alındı. Organların Samsun ve İzmir’den gelen yetkili sağlık elemanlarına verildiğini biliyoruz. Organların başka hastalara umut olacak olması beni ve ailemi mutlu edecektir” diye konuştu.
(İHA)