SAMSUN (AA) - İsmail Sözen, 30 yıl önce sırtında oluşan ve büyüyerek 25 kilograma ulaşan tümörden ameliyatla kurtuldu.

Canik ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası İsmail Sözen'in (47) sırtındaki doğum lekesi, 17 yaşından itibaren büyümeye başladı. 30 yıldır sırtındaki tümörle yaşayan Sözen, giderek büyüyen tümörün kalbine baskı yapması üzerine kalp yetmezliği yaşamaya başladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümüne başvuran Sözen'e lenf ve toplardamardan kaynaklanan "Nörofibromatozis" teşhisi konuldu. Ameliyata alınan Sözen'in sırtındaki 25 kilogramlık tümör başarılı cerrahi müdahaleyle çıkarıldı. Ameliyata 95 kilogram giren Sözen, tedavisinin ardından 70 kilogram olarak hastaneden ayrıldı.

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yaşında sırtındaki doğum lekesinin büyümeye başlamasının ardından ameliyat olduğunu, lekenin alındığını ancak ameliyat olunan bölgede tümör çıktığını söyledi.

Gittikçe büyüyen tümörle 30 yıl boyunca yaşamak zorunda kaldığını belirten Sözen, sırtındaki "yük"ten kurtulduğu için mutluluk yaşadığını belirtti.

OMÜ Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tekin Şimşek, "Mevcut kitle nedeniyle, hastanın kas iskeleti ile ilgili problemler başlamıştı zaten. Beraberinde kalp yetmezliği oluşturmaya başlamıştı. Ve bu kalp yetmezliği gündelik işlerini kısıtlayacak hale gelmişti. Hastanın hayatını riske edecek boyuttaydı. O nedenle zaten tıbben de çıkartılması gerekiyordu. Yüksek riske rağmen gerekli önlemleri alarak ve başarılı bir operasyonu gerçekleştirdik." dedi.

Şimşek, patolojiye gönderdikleri tümörün iyi huylu çıktığını da sözlerine ekledi.