Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti'yi ilk olarak CHP heyeti ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bir sonraki bayrama tutuksuz vekillerle girmek istediklerini dile getirdi.

Bülent Tezcan; ''Tutuklu milletvekili konusunda Parlamento iradesi netleşir, oluşursa çözüm konusunda bir mutabakata varabiliriz. Daha önce yapılmış bir protokol var. Bayram günlerinde onu hatırlatmayı, iyiye vesile olması için faydalı gördüm" dedi.

''Uzun tutukluluk sürelerinden rahatsızız''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise "Uzun tutukluluk sürelerinden biz de rahatsızlık duyuyoruz" karşılığını verdi.

Mehmet Ali Şahin; " Adalet Bakanlığı'nın bu konuda bir çalışması var, yargı reformu çalışmaları kapsamında bu konuya da çözüm aranıyor. Sohbete böyle bir konuyla girmenizi anlıyorum, tutuklu vekillerden parti olarak rahatsızlık duymanızı da anlıyorum, saygıyla karşılıyorum. İki milletvekilinizin tutuklu olması sizi rahatsız edebilir ama bu konunun yargısal bir konu olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

MHP'den AK Parti'ye bayram ziyareti

AK Parti'yi CHP heyetinin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP MKYK Üyesi Sami Uzun'dan oluşan heyet ziyaret ederek, bayramlaştı.

Türkiye'nin yaşadığı en önemli sorunların başında terör sorunu geldiğine işaret eden Karakaya, ''Terörün kökü kazınmadan bu memlekette bayramlar buruk geçecektir'' diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin de "Terörü sonlandırmak için eğer silahlı mücadele dışında girişimler yapmak gerekiyorsa bunu da ihmal etmemek gerekiyor. Sayın Başbakan'ın, yetkililerin söylemek istediği budur. Yani bunu sona erdirmek için başka yollar varsa bu yolları da ihmal etmemek gerekir. Bu sorun devlet sorunu ve terör örgütü şu anda dış bağlantılarıyla adeta bir taşeron örgüt konumundadır'' dedi.