Manisa Medya TV'nin program müdürü: Çocuk gelin yoktur, Mervelerde ders çalışan kız vardır.

"Edebali'nin Seyir Defteri" adlı köşesinde 24 Kasım'da yazdığı yazıyla AKP'nin "çocuk istismarını evlilikle cezasız kılmayı" öngören yasa tarasısından sonra kadın ve çocuklara saldırdı. Kadın düşmanlığını cümleleriyle had safhada yaşatan Edebali, adeta kadın ve çocukları cinsel istismarın suçlusu ilan etti. Edebali'nin yazısında nefret dilinde olduğu gibi homofobinin de doruk noktasına ulaştığı görülüyor. Önerilen yasa tasarısının kadınların tepkisiyle komisyona çekildiği de hatırlanması gereken bir konu.

İşte Edebali isimli şahsın nefret saçtığı yazısı:

 Türkiye Kadın Örgütleri heyyyyyyy

Çocuk gelin yoktur, mervelerde ders çalışan kızlar vardır.

Sapla samanı karıştırmak diye bir tabir vardır Anadolu’da tamda böyle bir durum. Türkiye Kadın Örgütleri haddini aşan pankart ve sloganlarla çıkmışlar sözüm ona cinsel istismar yasa düzenlemesi adı altında tartışılan konuyla ilgili açıklama yapmışlar. CHP milletvekili Tur Yıldız Biçer’in de bulunduğu bir eylemde, gerekirse TBMM başlarına yıkarız diye bir cümle yada slogan kullanıyorlar.

Şimdi iyi dinleyin sorarım size siz kimsiniz Türkiye’nin Gazi TBMM yıkıyorsunuz. İçinde hangi siyasi partisinin temsilcisi için eylem yapıyorsunuz bilmem ama bildiğim şu iki cümleyle söylerim size “ SİZ KİMSİNİZ” Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu TBMM yıkacaksınız. Haddinizi bilin ona göre eyleminizi yapın.

Utanmadan gazetelerde çıkan fotoğraflar da da “ Çocuk gelin yoktur sapık erkek vardır” yazısını slogan olarak alıp boynuna asarak bu eyleme katkı vermeye çalışanlara da iki cümle sözüm var. Bir erkek olarak kadınlığınızı bilin.

Yasayı çıkarana dersin anlamam, milletvekillerine konuşursun bilmem, hükümete yüklenirsin beni ilgilendirmez, sapıklara küfür edersin kime dediğini bile sormam ama ERKEK olarak genelleme yaparsan kadınlığına diyeceğim çok kelime, cümle olur. Sende kadınlığını bileceksin. Anneliğini bileceksin, insanlığını bilecek ve kültürün kadar konuşacaksın. Fikrin kadar değil bildiğin kadar. 

Hem bilgin yok hemde ağız dolusu konuşacaksın. Hadi ordan Türkiye Kadın Örgütleri’ymiş. 

Sen önce yasa tasarısında kimlerin imzası var onlara laf konuş hemde siyasi kimliği olmadan bu birrrrrr. İki yasa kimlerin mağduriyeti için hazırlandı bunu öğren ikkkkiiiiiiiii. Üççççççç, içindeki siyasi partilerin milletvekillerine isteğin lafı söyle beni ilgilendirmez lakin TBMM başlarına yıkarız dersen gel yık bakayım göreyim. Kendini bilmezler madem bir yeri yıkacaksınız, Alaşehir’de 4 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip öldüren sapığın bulunduğu cezaevini yakın yıkın elinizi değil ayağınızın altını öperim. Özgecan’nın katilinin yattığı, yada tecavüz suçlarından yatan erkeklerin yattığı hapishaneleri yık o zaman ayağının altından öperim.

Çıkıp ortaya gereksiz siyasi açıklama yaparsan kadın olarak sana sorarım, “ Çocuk gelin yoktur sapık erkek vardır” diyorsun ya. Sen benim erkekliğime laf konuşursan, bende senin kadınlığına iki dünya kelamı ederim. Adamlarla ilgili, kişilerle ilgili ne konuşacaksan konuş. Erkekliği diline dolama. İnsanlığa lafını söyle geç sonra otur yerine.

Madem genelleme yaparak ERKEK diyorsun. Bu erkekleri dünyaya getirip, yetiştiren GAY olanlar değil kadınlardır. Sapığı da katilide, yetiştiren kadındır. Şiddeti de sevgiyi de öğreten kadındır. O zaman beceriksiz kadınlar bu sapıkları sapkın halde yetiştirdiyse erkek olarak masum olanların suçu ne?

Haaa unutmadan şunu yazayım da aklınızın bir köşesinde bulunsun. ÇOCUK GELİN YOKTUR, MERVELERDE KALMASI İÇİN KIZINA BABASINDAN HABERSİZ DERS ÇALIŞACAKLAR DİYE İZİN VEREN KADIN VARDIR. 

EEEEEEEE sonra nemi oluyor ? söyleyin bakalım bu cümleleri okurken aklınızdan geçeni.

ÇOCUK GELİN YOKTUR MERVELERDE KALMASI İÇİN İZİN VEREN KADIN VARDIR. Bak nasıl karşılığında oturuyor bu slogan.  

Avrupa da ve Amerika da 18 yaşın altında evlilik yasak, aynı bizde olduğu gibi. Lakin orda farklı olan bir yaşam tarzı vardır biliyor musunuz ? lise eğitimini bitiren genç kızlar erkek arkadaşlarıyla beraber olurlar buna da ailesi izin verir. Lakin 18 yaşın altında evlilik yoktur. Peki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bilen varsa anlatsın.

“Anne Merveler de bu akşam kalacağım ders çalışacağız”. Bu yukarıda anlattığım konunun bizde ki değişik versiyonu.

Babasından izin alacak olursa bir kız çocuğu Mervelerde kalmak için babanın cevabı nasıl olur yazayım mı? Olmaz kızım annende Mervelerde kalmak için izin istedi sen dünyaya geldin.

Hoppppp al sana gelişmiş dünyanın eğitimli kültürlü hali. Geri kalmış ülkelerde izinli daha izinsiz cinsel ilişki de kızlar cezalandırılır, yani RECM. Gelişmiş ülkelerde ise 18 yaşın altındakiyle evlendiysen erkek cezalandırılır. Ama Mervelerde kalan ve bundan dolayı ortaya çıkan durum ise bir muamma.