SAMSUN (AA) - Terme Belediyesince 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına bin 118 sokak hayvanının teslim edildiği bildirildi.

Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş yaptığı yazılı açıklamada, sahipsiz hayvanları korumak için geçen yıl geçici hayvan barınağını faaliyete geçirdiklerini belirtti.

Geçen yıl bin 118 sokak hayvanını Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına teslim ettiklerini, aşısı ve bakımı yapılarak küpelenmiş şekilde 794'ünün geri alındığını anlatan Keleş, şöyle devam etti:

"Sokak hayvanları ile ilgili her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Yasal olarak o hayvanları tedavi ettikten sonra tekrar alındığı sokağa bırakmak zorundayız. Vatandaşımız bu yasayı bilmediğinden 'köpekleri topluyorlar tekrar bırakıyorlar' diye sitem ediyor. Vatandaşlarımız ile 18 yaşından küçükler velileri ile geldiği takdirde barınağımızda bulunan bakımı yapılmış sokak hayvanlarını sahiplenebilirler."

Belediye Başkanı Şenol Kul da sokak hayvanlarına karşı herkesi daha duyarlı olmaya çağırarak, "Kediler 6, köpekler 17 saat aç kalırsa donabilirler. Soğuk kış günlerinde aç kalan kuş gibi hayvanlarla kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının ölüm kalım mücadelesine hepimiz yardımcı olabiliriz. Biz, inşa ettikleri ibadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan yaban hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize bir sorumluluk yüklüyor." ifadelerini kullandı.