ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Ordu'da aracın çarpması sonucu geçirdiği travma nedeniyle görme, duyma ve yemek yeme gibi fonksiyonlarını kaybeden sokak köpeği, Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde uygulanan özel tedaviyle yeniden sağlığına kavuşturulmaya çalışılıyor.

Yaklaşık bir hafta önce aracın çarpması sonucu yaralanan ve sahipsiz olduğu tahmin edilen, "Beyaz" adı verilen köpeğe Ordu Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları gözü gibi bakıyor. 

Merkezde görevli veteriner hekim Tuğçe Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyaz'ı yeniden salığına kavuşturmak amacıyla her gün iki saat boyunca özel bir tedavi yöntemi uyguladıklarını söyledi.

Merkeze ilk getirildiğinde köpeğin bilincinin tamamen kapalı halde olduğunu anlatan Usta, yapılan tedavi sonucu yavaş yavaş bazı tepkiler vermeye başladığını dile getirdi. 

Usta, köpeğin yeme fonksiyonunu kaybetmesinden dolayı kendisine damar yoluyla sıvı verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz ona oğlumuz diyoruz. Trafik kazası geçirmiş ve sağ olsun bir vatandaşımız tarafından buraya getirildi. Zaten geldiği zaman bilinci kapalıydı. Hemen acil tedavisini yaptık ve bir gün sonra ayağa kalkarak tedaviye cevap verdi. Yemek yemiyordu. Biz de bunun üzerine damar yolundan sıvı verdik. Bir süre sonra durumu stabil hale geldi. Bu sefer baktık ki duyma ve görme gibi fonksiyonları cevap vermiyor. Çim üzerinde yürütmeye çalıştık ancak geçirdiği kaza nedeniyle çevreye karşı aşırı bir korku duyduğunu ve bu nedenle tedirgin olduğunu fark ettik." 

- Konuşma, yürüme ve beslenme tedavileri uygulanıyor 

Köpeğin içinde bulunduğu travmanın geçici olmasını ümit ettiklerini vurgulayan Usta, "Bazen kaza sonrası geçici olarak görme ve duyu kayıpları olabilir. İnşallah bu da öyle bir durumdur" dedi.

Beyaz'ın tekrar salığına kavuşması için herkesin destek olduğunu belirten Usta, şunları kaydetti:

"Burada çalışan tüm arkadaşlar onun durumunu ve yaşadıklarını biliyor. Onun için kim kendisini görse mutlaka yardımcı oluyor. Ben kendim günde iki saatimi ona ayırıyorum. Onunla konuşuyorum, çünkü tedavi sürecinde konuşmak çok önemli bir olgu. Ayrıca yürüyüş yaptırıyor ve elle besleme tedavilerini uyguluyorum. Tedavi süreci devam ediyor. İnşallah yaptığımız uygulamalara cevap verir ve kısa sürede sağlığına kavuşur."