SAMSUN (AA) - MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da, sokakta yaralı halde bulunan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde ameliyat edilen köpeğin kırılması nedeniyle kısa kalan bacağı, uygulanan özel bir yöntemle her gün 1 milimetre uzatılarak eski haline getirilecek.

Sokakta vatandaşlar tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan köpek, tedavi amacıyla OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürüldü. Burada Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Yardımcı ve ekibi tarafından ameliyat edilen köpek, daha sonra tedaviye alındı.

Doç. Dr. Yardımcı, vatandaşların, araç çarpması nedeniyle yaralandığını tahmin ettikleri 6 yaşındaki köpeği kendilerine getirdiğini söyledi.

Sol ön bacağında parçalı kırık bulunan, aradan zaman geçmesi nedeniyle de ileri derecede enfeksiyon gelişen köpeğin önce ameliyat edildiğini anlatan Cenk Yardımcı, kırılan bacaktaki enfeksiyonlu bölgeyi temizlediklerini bildirdi.

Zor bir ameliyat yaptıklarını ama başarılı geçtiğini dile getiren Doç. Dr. Yardımcı, şunları söyledi:

"Parçalı kırık ve enfeksiyon nedeniyle kemik kısalması oluştu. Geliştirdiğimiz sistemle ameliyatın ardından 5 santimetre kısa kalan bacağı her gün 1 milimetre uzatıyoruz. Kemik boyunu milim milim uzatmış olacağız. Bacaktaki 5 santimetre kısalmayı, mekanik ve modüler bir yapıya sahip olan sistemle uzatıyoruz. Tamamen acısız ve zahmetsiz bir sistem. Mekanik kısmı her gün bir milimetre açarak kemiğin uzamasını sağlıyoruz. 2 ay içinde bacak eski boyuna ulaşacak ve köpek yeniden sorunsuz şekilde yürüyebilecek."

Kırık ve enfeksiyon kapmış bacağı ile ölüme terk edilen köpeğin tedavisini hastanelerinde en iyi şekilde yaptıklarına dikkati çeken Cenk Yardımcı, hayvanın genel durumunun iyi olduğunu belirtti.

Yardımcı, OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde her türlü ameliyatın yapıldığını, sadece sahipli değil, sokak hayvanlarının da tedavi ve bakımlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.