KARABÜK (AA) - Karabük'te yaşadığı evin duvarları çatladığı için boşaltmak zorunda kalan ve sokakta yaşamaya başlayan 45 yaşındaki Gülcan Karataş, polis evine yerleştirildi.

Kayabaşı Mahallesi Kemiklidere Sokak'ta eski eşine ait 2 katlı müstakil evde yaşayan Karataş, evin duvarlarının büyük bir gürültüyle çatladığını görünce durumu belediye ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak evi tahliye etti. Gidecek kimsesi olmayan Karataş, sokakta naylon poşetlerden derme çatma yaptığı çadırda yaşamaya başladı. Evinden çıkartmayı başardığı bir koltuk ve televizyonunu çadıra yerleştiren Karataş, üşümemek için ateş yaktı.

"Ankaralı Turgut" olarak bilinen ses sanatçısı Turgut Karataş’ın kız kardeşi olduğunu iddia eden Gülcan Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada belediyeden ev istediğini ifade etti.

Evin duvarlarının çatladığını gördüğünü ve hemen yetkilileri aradığını anlatan Karataş, hiçbir maddi gelirinin bulunmadığını, kira verecek bir durumu olmadığı için de eski eşinden kalan eski evde yaşadığını anlattı.

Kendisine kiralık bir ev bulunmasını ve kirasının belediye tarafından ödenmesini isteyen Karataş, "Ödeyecek gücüm yok. Bir gelirim de yok. Arada sırada temizliğe gidiyorum, çöp döküyorum, ekmek parası çıkartıyorum. Dışarısı çok soğuk, burada durulmuyor" dedi.

Ağabeyi Ankaralı Turgut'un kendisini maddi olarak zor durumda bıraktığını ve sahip çıkmadığını iddia eden Karataş, onunla sadece telefonda görüşebildiğini vurgulayarak ağabeyine kendisine Ankara'da ev alması için çağrıda bulundu.

Durumu öğrenen Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karataş'ı çadırda ziyaret ederek, şikayetlerini dinledi.

Duvarları çatlayan evin yarın yetkililer tarafından inceleneceğini ve içinde oturup oturulmayacağına karar verileceğini vurgulayan Tezsever, Karataş'ın sokakta kalmasına izin vermeyeceklerini, polis evinde kendisini ağırlayacaklarını kaydetti.