Bursalı dağcılar, Niğde Aladağlar’daki Türkiye’nin en büyük zirvelerinden biri olan 3 bin 756 metre yüksekliğindeki Demirkazık zirvesine tırmandı. Eksi 10 derecede gerçekleştirilen tırmanıştaki zor anlar, dağcılar tarafından görüntülendi.
Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyelerinden 3 dağcı, eksi 10 derecede Demirkazık zirvesinin buzla kaplı kuzey batı kulvarından soluk kesen bir tırmanışa imza attı. 2 gün süren zorlu tırmanışın sonunda dağcıların zirvedeki mutluluğu dikkatlerden kaçmadı. Dağcılar tarafından her anı görüntülenen tırmanış nefes keserken ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
Tırmanış esnasında fırtınaya yakalandıklarını ifade eden ULUDAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Şentürk, sert esen fırtınadan dolayı zirvenin 150 metre altında karı kuş yuvası gibi yaparak soğuktan korunduklarını söyledi.
Sabaha karşı 3 bin 585 metre yükseklikten tekrar zirveye doğru tırmanmaya devam ettiklerini belirten Şentürk, “Yanımızda yeterli malzeme olduğu için geceyi ciddi bir sorun yaşamadan geçirdik. Tırmanış esnasında hava bozarak şiddetli fırtınaya dönüştü. Çok sert kar ve buz pasajları tırmanışımızı yavaşlattı. Emniyetli hareket ederek sorunsuzca faaliyetimizi tamamladık. Muhteşem bir görüntü eşliğinde zorlu ancak her şeye rağmen güzel, unutulmaz bir tırmanış gerçekleştirdik” dedi.
(İHA)