Somali Başbakanı Abdiwali Şeyh Ahmed, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören’i ziyaret etti.
Mücahid Ören’in İhlas Holding Merkez binasındaki makamında gerçekleşen ziyarete Somali Ulaştırma Bakanı Mustafa Şeyh Ali, Somali Milletvekili Abdülkadir Şeyh İbrahim ve İhlas Vakfı Başkanı Av. Mehmet Okyay da iştirak etti. Somali Başbakanı Abdiwali Şeyh Ahmed, İhlas Vakfı’nın yıllardır Somali halkına yaptığı yardım ve hizmetlerden dolayı Ören’e teşekkür etti. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyareti sonrası, “Somali’yi gören gece uyuyamaz” diyerek başlattığı yardım çağrısına, İhlas Holding olarak mevcut imkânlar çerçevesinde katıldıklarını ifade etti. Mücahid Ören, "Merhum Enver Ören’in Somali’ye karşı olan özel sevgisi vardı. İhlas Vakfı Başkanı Mehmet Okyay’ı Somali’ye göndererek, Somali’ye nasıl yardımcı olabiliriz noktasında incelemelerde bulunmasını ve her türlü imkânların seferber edilmesini ve yardımcı olunmasını istemişti" dedi. Ören, bu kapsamda, İhlas olarak Somali’deki açlık, kuraklık ve iç savaş sebebi ile mağdur olan Somali halkına yıllardan beri kurban hizmeti, Ramazan ayında iftar, kumanya ve gıda yardımları, su kuyusu açılması noktasında hizmet ve yardım ettiklerini ifade etti. Ören, ayrıca son üç yıldan beri de Somali’ye gemiler ile tonlarca gıda, elbise, kültür yayınları gönderdiklerini, bundan sonra da bu yardımlara devam edeceklerini kaydetti.
Mücahid Ören, İhlas Vakfı’nın Türkiye genelinde bulunan öğrenci yurtlarında çok sayıda Somalili öğrencinin bulunduğunu ve onlara yardımcı olduklarını belirtti. Ören, İhlas Vakfı yurtlarında kalan öğrencilerin Türkçe’yi kolay öğrenmeleri için Somalice-Türkçe sözlük bastırılarak öğrencilere dağıtıldığını da ifade etti.
Somali Başbakanı Abdiwali Şeyh Ahmed, ziyaretin ardından İhlas Vakfı’na geçti. İhlas Vakfı yöneticileri ile görüşmeler yapan Ahmed, İstanbul’da bulunan 300 civarındaki Somalili öğrenci ile de bir araya geldi.
(İHA)