Soma’da maden faciasından kılpayı kurtulan Satılmış Cin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun hasta olan iki çocuğunu tedavi ettireceğini ve kredi borçlarını kapatmasında kendisine yardımcı olacağını söz verdiğini belirterek, bu konuda kendisini arayan soran olmadığını söyledi.
Maden şehidi olanların ailelerine yardım yapılırken, sağ kurtulanlara 3 ay süreyle maaşları ödenmiş. Sağ kurtulanlardan hakedenlere ise işsizlik maaşı ödeniyor. Cin ise işsizlik maaşı da alamıyor.
Aslen Zonguldaklı olan ve madende çalışmak için Manisa’nın Soma ilçesine gelen Satılmış Cin, 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağında kılpayı hayatta kalan isimlerden biri. Hasta olan iki küçük çocuğu ve eşiyle birlikte yaşam mücadelesi veren Satılmış Cin, hasta iki çocuğu ve kredi borçlarıyla mücadele ediyor. Faciadan sadece 15 dakika farkla kurtulan Satılmış Cin; eşi Birten, çocukları Tolga ve Mertcan’la birlikte her tarafı rutubet içinde olan sağlıksız bir evde kiracı olarak oturuyor. 1,5 yaşındaki oğlu Tolga’da göz kayması olan ve 10 aylık Mertcan’da ise doğuştan kalp deliği, kasık şişliği ve kafasında su birikintisi olan Baba Satılmış Cin, yetkililerden yardım bekliyor.
2012 yılının 7’nci ayından beridir Soma Kömürleri A.Ş.’de çalışan Satılmış Cin, “Geçen sene büyük oğlum dünyaya geldi. Oğlum 7,5 aylık olarak 1 kilo 600 gram dünyaya geldi. Soma’da özel bir hastanede 17-18 gün yattı. 2 aydan fazla da Manisa’da yoğun bakımda yattı. Çocuklarımla ilgili kimseden destek ve fayda bulamadım. Kredi çektim. Kredi kartlarım vardı onları kapattım tekrar ikinci bir kredi çektim. Bu durumdayken ikinci oğlum oldu. o da 8 aylık dünyaya geldi. Kafasında 2,5 santimetre su olduğunu söylediler. Burada çok yere gittim çok yere müracaat ettim ama kimseden destek ve fayda bulamadım. Ondan sonra çocuğum burada yoğun bakımda kaldı. Buradan çıkardım Celal Bayar Üniversitesine götürdüm oradan bir sonuç alamadık biz de İzmir’e götürdük. İzmir Behçet Uz Hastanesinde küçük oğlumun kalbimin delik olduğunu söylediler. Kasığında yumurta büyüklüğünde şişlik vardı. Dokunsan patlayacak gibiydi o kadar şişti yani. Çok çaresiz duruma düştük. Bana Mart’ın 15’inden sonra çocuğu getir dediler ama ben bir yerden para bulup da götüremedim” dedi.

SELVİ KILIÇDAROĞLU EVİNİ ZİYARET ETTİ
Tüm bunlarla mücadele ederken çalıştığı Soma Kömürleri Maden Ocağında patlama olduğunu belirten Cin, “Patlamanın ardından Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Hanım bizim evimizi ziyaret etti. Ona sıkıntılarımızı söyledik. Çocuklarım için maddi ve manevi olarak çok zor duruma düştüğümüzü anlattık. Allah razı olsun evime geldi ‘sen merak etme’ dedi. ‘Önce çocukların tedavisini yaptıralım sonra diğer sıkıntılarını da halledeceğiz’ dedi. Çocukları Mehmet Haberal’ın hastanesine Ankara’ya götürdüler. Orada MR çekildi. Çocuğumun kafasındaki 2,5 santimetrelik su devam ediyor. Onlara göre benim çocuğum şuanda kontrol ve gözetim altında ama nasıl bir gözetim altında bilmiyorum. Ne gelen oldu ne de giden. Hastanede bizi ziyarete Sayın Kılıçdaroğlu da geldi. Bana ‘Çocukların ardından senin diğer sıkıntılarını da gidereceğiz’ dedi ama bununla ilgili hiçbir çalışma olmadı. Allah rızası için yardım bekliyorum. Şu anda çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale geldim. Aldığım maaş borçlara yetmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Satılmış Cin küçük oğlu Mertcan’ın kafasının arkasında son bir haftadır yoğun bir sıcaklık meydana geldiğini anlatarak eli kolu bağlı çaresiz bir durumda yardım beklediklerini söyledi.
Anne Birten Cin ise “İki tane çocuğum var Tolga ve Mert adında. Mert kafasından rahatsız. Çocuklar küçükken mama ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çok açıldı onlar için kredi borçlarımız var. Çocuklarımız için maddi ve manevi destek ve yardım bekliyoruz. Oğlumun kafasındaki su birikintisi hala devam ediyor. Doktorlar korkulacak bir şeyi yok dediler. Yardım bekliyoruz” dedi.
(İHA)