Soma’da ’Pony Club Şehrinize Geliyor’ projesi kapsamında ilçeye gelen Türkiye Jokey Kulubü (TJK), maden faciası ile sarsılan çocukları Midilli atları ile buluşturdu.
Yüzleri boyanan ve atlara binen çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. At sevgisinin küçük yaşlarda edinilmesine yönelik çocuklar için hazırlanan ’Pony Club Şehrinize Geliyor’ projesi kapsamında TJK yetkilileri ilçeye geldi. Vali Muzaffer Ecemiş Spor Salonu önünde maden faciası nedeniyle büyük üzüntü yaşayan çocuklar ile buluştu. Etkinlik kapsamında yüzleri boyanan ve Midilli atlarına binen çocukların yaşadığı sevinç ve heyecan gözlerinden okundu.
Türkiye Jokey Kulübü Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı Aylin Sevim, "Burası şu an Türkiye’nin kalbinin attığı maalesef çok kötü günler geçiren, elim kazanın gerçekleştiği Türkiye’nin yüreğinin kanadığı yer. Bizler de atın tedavi edici özelliğini bildiğimiz için buradaki çocukların psikolojik olarak bir nebze onların acılarını dindirebilmek adına, arlarımızı buraya getirdik, onlara temas etsinler, atlar onlara bir nevi terapi olsun, bir parça da olsa bu etkinlikle acılarını dindirsin istedik. O sebeple Soma’yı seçtik. Soma’dan da diğer illerimize güzergah doğrultusunda devam edecek. Pony Club şehrinize gelmeye devam ediyor olacak" dedi.
(İHA)