Haberler Korona Virüs gündemindeki gelişmeler ile dolu! Son yapılan kısıtlamaların sonrasında ve alınan kararlar ile okulların yıl sonuna kadar online şekilde sürdürülmesine karar verilmiştir. Yapılan bir son dakika açıklaması ile beraber okul öncesi kurumların kapatılmayacağı ve eğitime devam edeceği açıklanmıştır. Okul öncesi devlet okulları, özel okullar ve kreşler bu süreçte de eğitim vermeye devam edecektir.

Kararın Sebebi Nedir? 

Alınan bu kararın hem öğrencilerin gelişiminin olumsuz yönde etkilenmemesi hem de çalışan annelerin zor durumda kalmaması için alındığı açıklanmıştır. Kreşlerin durumu çalışan anneler için hayati önem arz ettiği fark edilmektedir. Kısıtlamalarda özel sektör ya da kamu kurum ve kuruluşlarında %100 evden çalışma hakkı henüz sunulmamıştır. Bu nedenle çocuklarını kreşe ve okula göndermek isteyen kadınların sayısı oldukça fazladır. Bu kesimin sorun yaşamaması için okul öncesi kurumların açık tutulmasına karar verilmiştir. Alınan bu kararın çalışan anneleri desteklemek için yeterli olup olmadığı da tartışılmaktadır. Korona Virüs sürecinde iş hayatında birçok kadının çocukların eğitim süreci sıkıntıya düştüğü için işinden ayrılmak zorunda kaldığı da fark edilmektedir. Bu durum hastalık sürecinde de kadınların iş sektöründe sahada dezavantajlı olduğu anlaşılıyor. 

Öğretmenler Ne Düşünüyor? 

Son dakika haberleri ile alınan öğrenilen bu gelişmeden öğretmenlerin memnun olduğunu söylemek oldukça güç. Alınan bu karar ile beraber okullarda virüs yayılımının büyük ölçüde devam edeceği tahmin edilmektedir. Öğretmenler de hem çocukların hem de kendilerinin risk altında olduğunu vurguluyor. Bir diğer kesim de eğitimin hiçbir kademesinin virüs sebebi ile askıya alınmamasını dile getiriyor. Veliler de bu alanda bir fikir birliğine varamamıştır. 

Okullar Ne Zaman Açılacak? 

Okul öncesi eğitim aynı şekilde devam ederken diğer kademeler için herhangi bir net açılış tarihi verilmemiştir. Bu noktada çocukların online eğitimden ne derece fayda sağladığı da akıllarda oluşan soru işaretlerinden bir tanesidir. Okulların açılış sürecinin desteklenmesi için öğretmenler ve öğrencilerin Covid 19 virüsüne karşı önlemlerin uygulanmasını istediği görülmektedir. Siz de çocuklarınızın okullardan ve arkadaşlarından daha fazla uzak kalmasını istemiyorsanız devlet tarafından alınan önlemlere ve yapılan uyarılara uymalısınız. Bu şekilde toplu bir uyum ile vaka sayılarında yazın yakalanan düşüşün yeniden elde edilebileceği uzmanlar tarafından vurgulanıyor.