Milattan önceki süreçlere uzanan tarihi ile her zaman ilgi çekici olmuştur ancak şu sıralar tatil yapılmasına olanak sağlayan her şey çok daha uygundur. Kemer ile Adrasan arasında bir noktada yer alan Olympos Helenistik Dönem'de kurulmuş bir şehirdir.

Olympos'un Mitoloji ve Tarihteki Yeri

Olympos antik dönemde, Eski Yunan Mitolojisi'nde kendilerine ait tanrılarına oturduğu mekân olarak kabul edilmiştir. Olympos ismiyle Zeus'un mezarı her zaman birlikte bahsedilir. Olympos kelimesinin ise yüksek dağ anlamında kullanıldığı varsayılmaktadır. Bulutlara kadar uzanan bu dağ, tanrıların yerleşmesi için oldukça uygun kabul edilmiş ve bu inanç Yunanlara, Sümerlerden geçmiştir.

Helenistik dönemde kurulan Olimpos, milattan önce 78 yılında Romalıların eline geçmiştir. Roma komutanı Isaurieus, Olimpos'u tüm korsanlardan temizlemiş ve Roma topraklarına katılmasını sağlamıştır. Olimpos özellikle doğal gazların kendiliğinden yanması özelliği ile bilinen Çıralı ile ün sahibi olmuş bir kenttir. Şu sıralarda ise plajlarıyla, aktiviteleriyle gerek yerli turistin gerekse yabancı turistlerin ilgisini çeken bir konumdadır.

Olimpos'ta Görülmesi Gereken Yerler

Olimpos'a gittiğinizde muhteşem deniziyle gönülleri fetheden Çıralı sahilini ziyaret etmelisiniz. Çıralı sahilinin denizi, temizliği ve durgunluğu ile birçok tatilcinin öncelikli seçimi arasında yer almaktadır. Çıralı sahilinden yürüyerek Olympos antik kentine ve harabelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ziyaret edebileceğiniz bir diğer yer de Yanartaş'tır. Yanartaş merkezden bir miktar uzak olsa da kesinlikle görülmeye değer yerlerden birisidir. Bölgede belirli noktalardan çıkan doğal gazlardan ateş elde etmek mümkündür. Eski bir volkan olan bu bölgede keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Merkez içindeki alışveriş alanlarını, restoranları ve barları da ziyaret edebilir, Olimpos'un keyfini çıkartabilirsiniz. Ancak bu anlamda en dikkat etmeniz gereken konu seçeceğiniz konaklama mekânı olmalıdır. Bu noktada size en iyi hizmeti sunacak olan Köyevi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Köyevi Nerededir? Yapılacak Aktiviteler Nelerdir?

Çıralı ve Kemer'e oldukça yakın olan Köyevi, Olimpos'da Kilise Yakasında yer almaktadır. Kumluca civarlarında hizmet veren Köyevi, Antik Yunan ve Otantik Anadolu izlerini taşıyan mimarisiyle, bildiğiniz tatil anlayışından çok uzak, doğal ve sıcak bir ortamda sizleri beklemektedir. Köyevi'nin gerek binası gerek bahçesi gerekse bahçesi, büyük bir özenle inşa ve dizayn edilmiştir. Eşsiz mutfak kültürü, farklı yaşamı ve çeşitli aktiviteleri ile Köyevi, Olimpos ziyaretinizde mutlaka konaklamanız gereken özel yerlerden bir tanesi.

Köyevi'nin doğal ortamında sımsıcak bir tatil yaparken konaklama, yemek içme hizmetleri dışında birçok aktiviteyi de bulabilmeniz mümkün. Olimpos Köyevi'nde her akşam canlı müzik ve açık hava sineması gibi özel aktiviteler göreceksiniz. Tesis içinde ayrıca yüzme havuzu, masa tenisi, masa oyunları ücretsiz olarak sunulmaktadır. Resim ve heykel konularıyla ilgili olanlar sanat evinde çalışmalar yapabilirler. Bunun dışında Olimpos'ta çevre gezileri ve kendinize uygun doğa sporları yapabilirsiniz.