BOLU (AA) - Sosyal medyada, kaçırıldığı yönünde çıkan iddialar üzerine Bolu Valisi Aydın Baruş, valilik önünde toplanana binlerce kişiye, çöp kamyonunun üzerine çıkarak seslendi.

Sosyal medyada, "bir grup askerin Bolu Valisi Aydın Baruş'u kaçırdığı" iddiaları üzerine vatandaşlar Türk bayrakları, kazma, kürek ve baltalarla valilik meydanına gelerek beklemeye başladı.

Bu esnada Bolu Belediyesine ait çöp kamyonları, itfaiye araçları, ambulanslar ve sivil araçlarla valiliğe giden tüm yolların giriş çıkışları kapatılırken, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığının giriş çıkışları da aynı şekilde kapatıldı.

Ellerinde Türk bayrakları, kazma, kürek ve balta bulunan kalabalık grubun bekleyişi devam ederken, Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, başta valilik çevresi olmak üzere şehrin ana güzergahlarında uzun namlulu silahlarla önlem aldı.

Vatandaşlar sürekli, “Her şey vatan için”, “Vatan sana canım feda”, “Valimizi kimseye vermeyiz”, “ Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı.

Daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugay Vekili Albay Cahit Tirindaz, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Nuri Serkant Kara, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve ilde bulunan siyasi partilerin il başkanları ile çöp kamyonunun üzerine çıkarak, valilik önünde bekleyen on binlerce kişiye seslendi.

Baruş konuşmasında, sosyal medyadan kendisinin kaçırıldığına dair iddiaların asılsız olduğunu, kendisinin tüm kurum ve kuruluşlarla halkın hizmetinde olduğunu söyledi.

Valinin konuşması esnasında vatandaşlar sık sık sözlerini keserek, "En büyük asker bizim asker", "Asker polis kardeştir, ayırmaya çalışanlar kalleştir" şeklinde sloganlar attı.

Valilik önünde toplanan on binlerce kişinin bekleyişi sürüyor.