SAMSUN (AA) - Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, "Sporda şiddet konusu çok büyük bir toplumsal sorun" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından Samsun'da bir otelde düzenlenen "Sporda Şiddete Hayır" paneli, tanıtım toplantısıyla başladı.

Toplantıda konuşan ASGD Genel Başkanı Erdoğan, söz konusu panelde Sporda Şiddeti Önleme Yasası, spor basınının tribünlere yönelik etkisi, kulüpler, medya taraftar ilişkileri ve öfke kontrolü gibi konular görüşüleceğini söyledi.

"Sporda şiddet konusu çok büyük bir toplumsal sorun" diyen Erdoğan, bu sorunun aşılması ve toplumsal farkındalıklar oluşturmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Söz konusu yasanın yürürlüğe girmesiyle ASGD olarak özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği mücadeleye destek olma kararı aldık. Sporda şiddet konusunda gazeteciler başta olmak üzere spor camiasının her bireyinin bilgilendirilmesi noktasında paneller, seminerler düzenlemeye başladık. Burada dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Sporda Şiddete Hayır panelinin birincisini ağustos ayında Bursa'da, ardından Adana ve Eskişehir'de düzenledik."

Türkiye'nin dört bir köşesinde sporda şiddetin önlenebilmesi için paneller düzenlediklerini, bu konuyu kamu yararı olarak gördüklerini belirten Erdoğan, kendilerine bu konuda destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Sporda şiddetin önlenmesi için panelleri önemsediklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yarın Samsun'da gerçekleşecek panelimizin moderatörlüğünü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal yapacak. Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nın içeriği ve bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcıvekili Celalettin Karanfil, spor basınının tribünlere etkisi konusunda gazeteci Ercüment Gül, kulüp, medya ve taraftar ilişkileri konusunda eski Samsunspor Başkanı Hakkı Tomaç konuşacak. Uluslararası oyun kurallarındaki değişikliklerle ilgili eski hakem, TRT Spor yorumcusu Bünyamin Gezer, öfke kontrolü ve öz denetim konusunda ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı birer konuşma yapacak."

Erdoğan, panelin açılış programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ASGD Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk'ün da aralarında bulunduğu çok sayıda protokol üyesi ve davetlinin yanı sıra spor medyası temsilcileri ile ASGD Şube Başkanlarının katılacağını sözlerine ekledi.