RİZE (AA) - Çayeli ilçesinde yaşayan Mehmet Çakıoğlu, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, yüksekliği 4, genişliği 8 metre olan su deposunun ön cephesine Türk bayrağını resmetti.

Çakıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Köprübaşı köyünde, 4 köye su verilmesi için bir yıl önce yaptırılan 100 tonluk su deposunun duvarına, Türk bayrağı boyamaya karar verdiğini kaydetti.

Amcası Selahattin Çakır ile bir günlük çalışmayla yüksek bir tepede bulunan ve çevreden görülebilen su deposunun dış duvarını ay-yıldızlı bayrakla süslediklerini ifade eden Çakıoğlu, arkadaşları ve köylülerin destek verdiğini kaydetti.

Çakıoğlu, su deposunun 4 köye su vereceğini ancak henüz faaliyete geçmediğini belirterek, su deposunun görünümünü güzelleştirmek istediğini dile getirdi.

Son günlerde ülkede yaşanan terör olaylarına tepkisini ve Türk bayrağına sevgisini göstermek amacıyla böyle bir çalışma yapmayı planladığını belirten Çakıoğlu, "Su deposunun ön cephesini ay-yıldızlı Türk bayrağının renkleriyle boyadım. Bence bu zor günlerde güvenlik güçlerimize destek amacıyla her yere Türk bayrakları asılmalı." diye konuştu.

Türk bayrağını çok sevdiğini vurgulayan Çakıoğlu, şunları kaydetti:

"Her yerde olsun istiyorum. Sadece su depolarında değil, binalarda veya binaların balkonlarında Türk bayrağı olması lazım. Bunu yapmayı, birkaç aydır düşünüyorduk, şimdi nasip oldu. Güzel olduğunu düşünüyorum."

Çakıoğlu, çok güzel tepkiler aldığını, civar köylerdeki arkadaşlarının ve köylülerin kendisini tebrik ettiğini sözlerine ekledi.