Ankara’da su borusunun patlaması sonucu göçük meydana inşaat şantiyesinde, inşaatın temelini dolduran ve 2 iş makinesini yutan suların tahliye çalışmaları devam ediyor.
Olay, saat 04.00 sularında Çankaya’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çiğdem Mahallesi 1588 sokakta bulunan Ortadoğu Konutları’nın yan tarafındaki inşaat şantiyesinde, su borusunun patlaması nedeniyle göçük meydana geldi. Patlayan su borusundan akan tazyikli su, inşaatın temeli için kazılan alanı hızla doldurdu. Göçüğün meydana geldiği yeri dolduran su seviyesinin, iş makinelerinin boyunu aştığı görüldü.
Çökme anında çıkan gürültüye uyanan apartman sakinleri, durumu polis, itfaiye ve ASKİ ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ASKİ çalışanları, patlayan borudan akan suyu kesmek için çalışma başlattı. Göçüğün meydana geldiği alana emniyet şeridi çeken polis ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri aldı.

APARTMAN SAKİNLERİ TEDİRGİN
Havanın aydınlanmasıyla beraber çalışmalarına hız veren ASKİ ekipleri, vidanjör yardımıyla inşaat temeline dolan ve 2 iş makinesini yutan suları tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Çöken inşaat şantiyesinin hemen yanındaki binada oturan Münip Sağlam, yaşananlarla ilgili, “Burası 1 buçuk kata yani 4 buçuk metreye müsaadeli bir yer ama buraya 3 kat zemine inme yetkisi verilmiş. Şu anda buraya fore kazık çaktılar. 15-20 gün sonra da geldiler fore kazığın altını boşalttılar. Şu anda benim binam tehlikede, yıkılma ihtimali çok kuvvetli. Onun için biz de şikayetçiyiz. Burada bir sıkıntı olursa buna yetki veren imar müdürlüğüne dava açıp hakkımızı arayacağız. Kendi başlarına çalıştılar. Defalarca uyardık ‘Bu fore kazıkların altı boşaldı’ diye” ifadelerini kullandı. Kendi binalarının temelinde bir sıkıntının tespit edilmesi durumunda binadan çıkmak zorunda kalacaklarını ifade eden Sağlam, “Bizim binanın fore kazıklarının altı boşaldıysa tabi ki çıkacağız, çıkmak mecburiyetindeyiz. Eğer onların altı boşalmadıysa çok fazla korkacak bir durum olmayabilir” şeklinde konuştu.

4 AY ÖNCE DE YOL ÇÖKMÜŞTÜ
Göçüğün meydana geldiği yerde 4 ay önce de benzer bir olay yaşanmıştı. Ortadoğu Konutları’nın önündeki yol, 6 Mayıs 2016 tarihinde su borusunun patlaması nedeniyle üzerindeki bir otomobille birlikte çökmüştü. Olay, çöken otomobili çıkarmak isteyen bir iş makinesinin de aynı çukura düşmesiyle gündeme gelmişti.
(İHA)