Muğla’nın Ula ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast timindeki 11 kişi daha yakalandı. Kayıp 1 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı otele yönelik saldırıyı gerçekleştiren 37 kişilik suikast timinde yer alan darbecilerden gözaltına alınanların sayısı 36’ye yükseldi. Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde akşam saatlerinde düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan ve 37 kişilik suikast timinin başında olduğu iddia edilen Binbaşı Şükrü Seymen ile birlikte 9 darbecinin yakalanmasının ardından 11 kişilik grupta yer alan 2 darbeci askerin yakalanması için operasyon başlatılmıştı.
Özel Harekat ve Özel Kuvvetlere bağlı komandoların her yerde aradığı Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük isimli darbeci askerler, saatlerce gizlendikleri Muğla-Fethiye karayolu üzerindeki mısır tarlasında yakalandı. İki darbeci asker, sağlık kontrolünden geçirilmeleri için Çetibeli Jandarma Karakolu’na götürüldü.
Akşam saatlerinde gelen ihbarının ardından düzenlenen operasyonlarla 11 darbeci askerin daha yakalanmasıyla otel saldırısına katılan 37 kişilik suikast timinden 36’sı yakalanmış oldu. Daha önceden yakalanan 25 darbeci askerden 23’ü tutuklanırken, 2’sinin ise sorgusu devam ediyordu. Son firari asker olan Burkay Karatepe’nin ise 11 kişilik gruptan ayrı hareket ettiği ve başka bir bölgede gizlendiği iddia edildi.
(İHA)