SAMSUN (AA) - Havza'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bireysel sulama makine ve ekipman alımı desteklemeleri çerçevesinde başvurusu onaylanan çiftçiler ile sözleşme imzalandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde düzenlenen imza töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, suyun tarım için olmaz ise olmaz olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Sulama ekipmanlarının desteklemelerinden yararlanan çiftçilerimiz adına çok mutluyuz. İl genelinde 58 proje onaylandı. Bunlardan 41'i Havza'dan. Havzalı çiftçilerimizi tebrik ediyorum. İl genelinde hazırlanan 58 projenin toplam maliyeti 983 bin 954 lira ve bunun yüzde 50 yani 491 bin 977 lirası hibe desteği. Tarım yapacaksanız su olacak. Su olmazsa tarım olmaz. Bu şekilde hem suyumuzu daha ekonomik kullanacağız, hem de verim artışı sağlayacağız. Su olduğunda verim farklı, su olmadığında verim farklı olur. Ayrıca bizi mutlu eden bir diğer olaysa kadın çiftçilerimizin artık daha fazla bu tür hibelerden faydalanmaları. Çalışanlarımıza ve sizlerin yoğun ilgisine teşekkür ediyorum. Hayırlı ve bereketli ürünler dilerim." diye konuştu.

İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan da Samsun genelinde hazırlanan projeler kapsamında en fazla desteklemeyi Havza'nın aldığını belirtti.

İlhan, "Bu desteklemelerden 41 Havzalı çiftçimiz faydalanacak. İnşallah yapılacak sulu tarımla bölgemizde verim artışı sağlayacağız. Şimdiden çiftçilerimize hayırlı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Kırmacı ve destekleme almaya hak kazanan çiftçiler, bireysel sulama makine ve ekipman alımı desteklemeleri çerçevesinde sözleşme imzaladı.

Kırmacı, program sonunda çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Programa, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç de katıldı.