Şanlıurfa’nın Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesisleri'nde “halkların kardeşliği” kapsamında bahar şenlikleri düzenlendi. Düzenlenen etkinlik kapsamında gerçekleştirilen gösterilerle, Suriyeli mülteci çocuklara ülkelerindeki iç savaşın acısı unutturulmaya çalışıldı.

Düzenlenen etkinliğe Kaymakam Eyüp Fırat, Kamp Müdürü Halil Tekyıldız, Müdür Yardımcıları Mehmet Asutay, Bekir Engül, Kızılay ve AFAD yetkilileri ile Suriyeli mülteci öğrenciler katıldı.

Etkinliklerde çalınan müzik eşliğinde Suriyeli çocuklar tempo tutarak coştu. Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde düzenlenen gösterilerde, önce Arapça Hacivat-Karagöz, sihirbaz, köçek ve palyaço oyunu sergilendi.

Kamp yönetimi tarafından organize edilen gösteriler öncesinde kısa bir açıklama yapan Kaymakam Eyüp Fırat, ”Kıymetli Suriyeli kardeşlerim, öncelikle hoş geldiniz. Bizler sizleri burada ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Ben buradan özellikle Akçakale halkına teşekkür ederim. Onlar bu süreçte her türlü fedakarlıkta bulundular. Sizin acılarınız bizlerin acısıdır. İnşallah ülkenizdeki bu zülüm bir gün biter ve bu etkinliği Tellebyat’ta yaparız” dedi.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde ilk kez düzenlenen bahar şenlikleri kapsamındaki “Halkların Kardeşliği!” gösterisi Suriyeli çocuklar tarafından beğeniyle izlendi.