Osmanlı padişahlarından Sultan 2’nci Abdülhamid Han’ın 6’ıncı kuşaktan torunu Mehmed Vahideddin erkekliğe ilk adımını attı.
Sultan 2’nci Abdülhamid Han’ın 5’inci kuşaktan torunu olan Sultan Nilhan Osmanoğlu yaklaşık 40 gün önce dünyaya gelen oğlu Mehmed Vahideddin’i sünnet ettirdi. Şişli’de bulunan Türkiye Hastanesi’nde sünnet ettirilen Sultan 2’nci Abdülhamid Han’ın 6’ıncı kuşak torunu Mehmed Vahideddin, annesinin kucağında sünnet olmayı bekledi.
Eşi Behlül Vatansever ile birlikte hastaneye gelerek oğlunu sünnet ettiren Sultan Nilhan Osmanoğlu, bebeğinin 40 gününü daha doldurmadığını belirterek, “Allah’ın izniyle bugün sünnet olacak. Habersiz tabi, daha 40 günlük olmadı. Doktorlar şimdi daha iyi olacağını söyledi. Hayırlısı olur inşallah” dedi.
Osmanoğlu, Mehmed Vahideddin’in 2’nci Abdülhamid’in 6’ncı kuşak torunu olduğunu belirterek, “Ben 5’inci kuşağım, o da 6’ncı kuşak. Yani beyzade oluyor” diye konuştu.

NİLHAN SULTAN KİMDİR?
Osmanlı Hanedanı’nın hayattaki 12 kadın üyesinden (sultan) biri olan Nilhan Osmanoğlu Sultan 1987 İstanbul doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye-Lübnan’da doğdu. Harun Efendi’nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedan üyelerinin 1924’de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut’a gittiler. Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam’da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu küçük yaşta yetim bırakarak 1935’te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi’nin de 1937’de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu’nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yılları süresince yad ellerde hayat mücadelesi veren aile, 1974’de hanedan üyelerinin vatana dönmelerine izin verilmesinden hemen sonra Şam’dan İstanbul’a geldi. Lefke Avrupa Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğu.
(İHA)