TRABZON (AA) - İstanbul Sultanahmet'te Emniyet Müdürlüğüne bağlı Turizm Şube Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Kenan Kumaş'ın (33) Trabzon'daki baba evinde gözyaşı hakim.

Şehit haberi üzerine Kumaş'ın Bahçecik Mahallesi'nde oturan ailesi büyük üzüntü yaşadı, eve Türk bayrakları asıldı. 

Şehit polis memuru Kumaş'ın akrabası Şenol İnci, yaptığı açıklamada, Kenan Kumaş'ın yaklaşık 5 yıllık polis memuru olduğunu söyledi.

Kumaş'ın 2,5 yıl önce evlendiğini ve 2 aylık bir kız çocuğunun olduğunu ifade eden İnci, "Eşi Trabzon'da doğum yaptı. Çünkü Kenan, çocuğunun nüfus kağıdına 'Trabzon' yazılmasını istiyordu" dedi.

Kumaş'ın fizik öğretmeni olduğunu ve 3-4 yıl özel dershanelerde öğretmenlik yaptıktan sonra polislik mesleğini seçtiğini ifade eden  İnci, "Milletimizin başısağolsun, terörü lanetliyorum" diye konuştu.

Kumaş'ın şehit düştüğü haberi üzerine babası Ahmet Kumaş, kardeşi ve iki dayısının cenazeyi almak için İstanbul’a gittiği öğrenildi.

Kumaş'ın cenazesinin İstanbul'da yapılacak işlemlerin ardından Trabzon'a getirileceği ve Tonya ilçesine bağlı İskenderli Mahallesi'nde defnedileceği öğrenildi.