AMASYA (AA) - Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, 10 0cak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla il ve ilçedeki basın mensupları onuruna yemek verdi.

Özel bir restoranda verilen yemekte çalışan gazetecilerin gününü kutlayan Üçok, gazetecilik mesleğinin önemine işaret etti.

Üçok, "Gazetecilerimiz vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan bilgi alma ihtiyacını zamanında, doğru ve eksiksiz sağlayan, milletimizin vicdanının sesi olan saygın meslek mensupları olup halkla aramızda köprüdürler. Sizler sayesinde hizmetlerimiz de halkımıza ulaştırılmış olmakla beraber halkımızın bize olan mesajından da yine sizler sayesinde haberdar oluyoruz" dedi.

Eğitimden gelen bir belediye başkanı olarak doğru bilgi aktarmanın önemini çok iyi bildiğini, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında yürüttükleri hizmetlerin zamanında ve doğru şekilde halka ulaşması için yazılı, görsel ve işitsel basınla daima iletişim içerisinde olduğunu belirten Üçok, maden, tarım, hayvancılık, sanayi potansiyeli ve ulaşım ağı noktasındaki konumuyla Suluova ilçesinin 3 - 5 yıl içinde Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı olacağını ifade etti.

İlçede yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Üçok, daha sonra gazetecilere çeşitli hediyeler takdim etti, sorularını yanıtladı.

Yemeğe, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Çılız, İzzet Balcı ile ulusal ve yerel basında görev yapan basın mensupları katıldı.