AMASYA (AA) - Suluova Belediye Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Üçok, kurulum çalışmaları devam eden işletmeleri ziyaret etti.

Altyapısı tamamlanarak 2009 yılında yatırıma açılan Suluova OSB'de faaliyete geçen ve kurulum çalışmaları devam eden bazı işletmeleri ziyaret eden Üçok, iş adamlarından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretleri sonrasında OSB'nin bölgeye yönelik katkısını AA muhabirine değerlendiren Başkan Üçok, sanayi bölgelerinin şehirlerin gelişim kapısı olduğunu söyledi.

Türkiye'de ilk defa uygulanan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi projelerinden birinin de Suluova'da faaliyette olduğunu vurgulayan Üçok, "Mevcut mevcut sanayi bölgelerimiz Suluovamızın sanayileşen yüzü ve gücüdür" dedi.

Amasya'nın gelişim noktasının Suluova toprakları olduğunu savunan Üçok, şunları kaydetti:

"Amasya ile Merzifon, Havza ve Ladik ilçelerinin tam ortasında yer alması bakımından önemli bir jeopolitik öneme sahip olan ilçemizin hava, deniz ve tren yolunun yanı sıra Karadeniz Bölgesini iç, batı ve doğuya bağlayan karayolu ulaşım ağının kesiştiği noktada olması müteşebbisler için öncelikli bölge özelliğine sahiptir. Bunların yanı sıra zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları ile genç iş gücü nüfusumuz da yatırımcılar için bir diğer avantajlardır" dedi.

Suluova OSB'ye her gün yeni bir yatırıcının başvurduğunu belirten Üçok, şunları kaydetti:

"Kurulduğu yıllarda biz yatırımcı ararken geldiğimiz konum itibariyle artık her gün yatırım talebi alıyoruz ve artık seçici davranıyoruz. Özellikle istihdam yaratacak, bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacak yatırımcılara yer tahsis ediyoruz. İnanıyoruz ki 2-3 yıl içerisinde OSB'de yer kalmayacak. Dolduğu zamanda ortalama 2 bin kişiye istihdam oluşturacak ve ilçemizin yanı sıra bölge ekonomisinde büyük katkı sağlayacak.  Birçok bölge, OSB’ler sayesinde büyümesini ve gelişmesini sağlamaktadır. Sanayi bölgelerinde artan istihdamla birlikte o bölgelere göç hareketi başlamakta ve bu durum o bölgelere ciddi bir ekonomik katma değer yaratmaktadır. Suluova OSB de ciddi bir avantaja sahip."