AMASYA (AA) - Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, "Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesini Artırıyoruz" adlı proje çalışması kapsamında Almanya'da çeşitli inceleme ziyaretleri gerçekleştirildiğini belirtti.

Taşdan, Suluova Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve yurt genelinde kabul edilen 70 projeden biri olan Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesini Artırıyoruz adlı proje kapsamında Almanya'daki mesleki eğitim ve çıraklık sistemi üzerininde bir inceleme yaptıklarını, iş atölyelerinde ve okullardaki uygulamaları gözlemleme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Toplam 249 bin 400 avro bütçeli projenin bir yıl süreceğini vurgulayan Taşdan, "Almanya'daki iş güvenliği müzesi de gezilerek proje kapsamındaki öğreticilerimiz hem mesleki hem de genel manada bilgilerini ve görgülerini arttırma fırsatı buldu. Çok faydalı bir gezi oldu ve ciddi kazanımlar elde edildi" dedi.

Taşdan, mesleki konularda eğitimlerin geliştirilmesi üzerine hazırlanan proje kapsamında 90 bin lira tutarında okula demirbaş malzemenin kazandırıldığını da sözlerine ekledi.