AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu'na (MYO), yeni kayıt yaptıran öğrencilerin çevreye ve okula uyumlarını kolaylaştırmak için oryantasyon eğitimi düzenlendi.

Suluova MYO Salonu'nda düzenlenen programda konuşan, MYO Müdürü Cengiz Yıldırım, öğrencilerin akademik ve sosyal hayata kolay uyum sağlamaları konularının yanında, okul ve okul kurallarının tanıtımı ile eğitim ve öğretime yönelik bu tür etkinliğin her eğitim yılı başında yapılarak öğrencilerin bilgilendirildiğini söyledi.

2010 yılında eğitim ve öğretime açılan Suluova MYO'nun geçen sürede büyük bir gelişim gösterdiğini belirten Yıldırım, "2010 yılında 2 programda 46 öğrenci ve 5 akademik personel ile başladığımız eğitim yarışında bugün itibari ile 8 bölümde bin öğrenci, 19 akademik ve 8 idari personel ile öğrencilerimize ve bölgemize hizmet vermekteyiz." dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Teknik, fiziki ve akademik anlamda hiçbir sorunumuz yoktur. Tüm akademik personelimiz sizlere faydalı olmak için çaba sarf etmektedir. Bizler de sizlerden devlete ve millete karşı sorumluluklarınızı yerine getirmenizi ve görevinizi iyi yapmanızı istiyoruz. Vatana ve millete hayırlı birer evlat olmanızı diliyorum." diye konuştu.

Daha sonra Öğretim Görevlisi Sultan Acun, yeni kayıt yaptıran öğrencilere okulla ilgili sunum yaptı.