AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu'nda (MYO), sivil savunma ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta, deprem dolayısıyla yangın çıkan binaya müdahale eden itfaiye ekipleri, bina içerisinde mahsur kalan öğrencileri merdiven yardımıyla pencereden alarak olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerine yönlendirip gerekli muayeneleri yapıldı.

AFAD ekipleri ise, bina içerisindeki yangından etkilenerek pencereye kaçan öğrencileri açtıkları brandaya atlamalarını sağlayarak olay yerinden sedyelerle uzaklaştırıp ambulanslarla tahliye ettiler.

Diğer tarafta ise çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri ile arama kurtarma ekipleri, yangını söndürerek çevreye yayılmadan kontrol altına aldı.

MYO Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Murat Karavin, 4 yıl önce eğitime açılan Suluova MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programının önceki yıl 45 mezun verdiğini, halen 150 öğrencinin de halen bölümde öğrenim gördüğünü söyledi.

Bu tür tatbikatları sürekli düzenlediklerini belirten Karavin, şunları kaydetti:

"Dersliklerde teoriğini gördükleri eğitimleri sahada pratiğe dökerek öğrencilerimizin tam donanımlı mesleğe ve hayata hazırlanmalarını sağlamak istiyoruz. Öğrencilerin derslerde teorik olarak aldıkları bilgileri sahada uygulama yapmadıkları takdirde eksik kalıyorlar. Bu eksikliği gidermek ve gerçek hayatta olası yangın ve doğal afet durumlarına hazırlıklı olmak düşüncesiyle bu etkinlikler yapılıyor."